Virulentul opozant şi fondator al Partidului Radical Sârb (SRS), a făcut cunoscut prin intermediul AFP intenţia sa de-a nu da curs acestei noi audienţe în faţa tribunalului astăzi. ''Acest verdict nu mă interesează'', a spus el. ''Eu am câştigat la tribunalul din La Haye, fiindcă procurorul nu avea nicio probă a aşa-ziselor mele crime de război'', a declarat cel care este deja deputat sârb. ''Noi nu vom renunţa niciodată la ideea unei Serbii Mari''. Acuzatorii, care pieduseră în 2016, spun că la camera primei instanţe au fost numeroase erori ale TPIY (Tribunalul penal internaţional pentru fosta Iugoslavie).

Cu toate acestea, judecătorii au estimat în prima instanţă că discursurile lui Seselj, nu făceau parte dintr-o rea întenţie, criminală şi că cuvintele sale erau destinate să întărească moralul trupelor. La prima judecată, din 2016, tribunalul condus de judecătorul francez Jean-Claude Antonetti a estimat că Vojislav Seselj nu era ''şeful ierarhic'' al miliţiilor partidului său radical (SRS), mai ales că acesta trecuse sub controlul armatei şi că el nu mai era responsabil de actele şi acţiunile lor.

Întrebat săptămâna trecută despre o eventuală arestare a sa şi aplicarea Mecanismului pentru Serbia în cazul unei condamnări a sa, ultranaţionalistul a răspuns: ''Dvs. trebuie să întrebaţi autorităţile. Până în prezent, acestea nu doresc s-o facă. Nici în ceea ce mă priveşte, nici pentru colaboratorii mei''.