Evenimentul Zilei > Social > Șapte noi localități vor avea parte de restricții în weekend. Decizie de ultimă oră
Șapte noi localități vor avea parte de restricții în weekend. Decizie de ultimă oră

Șapte noi localități vor avea parte de restricții în weekend. Decizie de ultimă oră

Şapte unităţi administrativ-teritoriale (UAT) din judeţul Bistriţa-Năsăud vor avea restricţii în perioada 16-18 aprilie, în baza deciziilor Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, printre care se numără municipiul Bistriţa şi oraşul Beclean, potrivit informaţiilor postate vineri pe pagina de socializare a Instituţiei Prefectului.

Faţă de săptămâna anterioară, numărul a scăzut cu două UAT-uri.

Au rămas cu restricţii municipiul Bistriţa şi comunele Braniştea, Budacu de Jos, Chiochiş şi Ciceu Mihăieşti şi au fost introduse pe această listă oraşul Beclean şi comuna Şieu Măgheruş, în timp ce comunele Milaş, Nuşeni, Sânmihaiul de Câmpie şi Teaca au ieşit de sub restricţii.

„Măsurile se aplică pentru o perioadă de 14 zile de la emiterea hotărârii prin care acestea au fost introduse, urmând a fi reevaluate la finalul acesteia”, a precizat Prefectura.

Potrivit datelor transmise de Instituţia Prefectului Bistriţa-Năsăud, UAT-urile unde sunt în vigoare restricţiile de weekend aveau, vineri, următoarele incidenţe ale cazurilor de COVID-19: Bistriţa – 4,10 la mie, Beclean – 4,27, Braniştea – 3,36, Budacu de Jos – 4,44, Chiochiş – 2,19, Ciceu Mihăieşti – 4,92, Şieu Măgheruş – 4,43.

Dintre cele 62 de UAT-uri din judeţ, cinci au o incidenţă, la zi, de peste 4 la mia de locuitori, iar alte opt au o incidenţă mai mare de 3 cazuri la mie.