Evenimentul Zilei > Actualitate > SANITAS salută decizia Guvernului, de a reduce 20% PREŢUL la medicamente
SANITAS salută decizia Guvernului, de a reduce 20% PREŢUL la medicamente

SANITAS salută decizia Guvernului, de a reduce 20% PREŢUL la medicamente

Federația Sanitas salută decizia Guvernului, implicit a Ministerului Sănătății, de a reduce prețul medicamentelor cu aproximativ 20% și își exprimă speranța că un procentaj important din economiile realizate în sistem odată cu introducerea cardului de sănătate și reducerea prețului la medicamente să se regăsească în majorarea veniturilor salariaților din sănătate, informează un comunicat.

"Considerăm că această măsură, susținută constant de organizația noastră, este binevenită pentru toți pacienții români beneficiari ai tratamentelor medicamentoase. Ne exprimăm încrederea că domnul Nicolae Bănicioiu, ministrul Sănătății, își va onora promisiunea făcută în fața Consiliului Național Sanitas — și anume aceea că, din economiile realizate în sistem o dată cu introducerea cardului de sănătate și reducerea prețului la medicamente, un procent important se va regăsi în majorarea veniturilor salariaților din sănătate", a transmis președintele Sanitas, Leonard Bărăscu.

Ministrul Sănătății, Nicolae Bănicioiu, a anunțat, luni, că România va trece de la 1 iulie la cel mai mic preț european al medicamentelor, noile prețuri fiind deja cunoscute în domeniul sanitar. Citeste mai multe aici