Acest fruct se poate consuma în diferite feluri,iar eficiența lui se va observa, mai ales dacă este combinat și cu alte fructe. Desigur, v-ați gândit la o cură de fructe, mai ales că este vară și căldura vă scoate din casă pentru a vă bronza puțin la munte sau la mare.

Chiar dacă stați sub o umbrelă pe plajă o băutură rece este preferată oricând.

Așadar, un smoothie de grapefruit, portocală și măr cred că prinde bine oricui.

Fructul de grapefruit este sărac în calorii dar bogat în vitamine (vitaminele C și A) precum și antioxidanți esențiali pentru organism, fruct indicat și în curele de slăbire.
Portocalele conțin fibre și reprezintă o excelentă sursă de vitamine (C, B1, acid folic) și minerale (calciu și potasiu).
Delicioase și crocante, merele sunt unul dintre cele mai populare fructe ce conține vitamine (retinol, acid ascorbic, tocoferol, niacina), minerale (potasiu, fosfor, calciu) și o concentrare mare de antioxidantii ceea ce justifică zicala, „un măr pe zi ține doctorul departe”!

INGREDIENTE

2 portocale

1-2 mere, de preferință golden (delicios auriu)

1 gapefruit roșu mare

1 sau 2 frunze de mentă proaspătă (opțional)

cuburi de gheață, pentru răcit (opțional)

MOD DE PREPARARE RETETA

Curățăm merele de coajă și cotor și le tăiem bucăți mai mici. Separăm pulpa de portocală, de sâmburi și de cojiță și o dăm prin blender împreună cu mărul. Turnăm mixtul de măr și portocală într-un pahar sau două.

Deoarece mărul este mai „făinos” îl vom mixa împreună cu portocala care este mult mai zemoasă. Merele golden sunt de preferat datorită parfumului specific, sunt mai dulci și se combină excelent cu grapefruit care este ceva mai acrișor.

Separăm și pulpa de grapefruit, de sâmburi și de coajă și o dăm prin blender.

Turnăm pulpa de grapefruit în pahar/pahare, peste mixtul de măr și portocală, foarte încet, deoarece vrem ca straturile să rămână separate, pentru aspect.

Când servim smoothie, putem să amestecăm cu o linguriță și să folosim eventual un pai. Putem răci smoothie cu 1-2 cuburi de gheață