Evenimentul Zilei > International > Salvini, umilit de Mișcarea de 5 Stele: „Nu mai e un partener credibil!”
Salvini, umilit de Mișcarea de 5 Stele: „Nu mai e un partener credibil!”

Salvini, umilit de Mișcarea de 5 Stele: „Nu mai e un partener credibil!”

Liderul formațiunii italiene Liga, Matteo Salvini, nu mai este considerat un partener credibil de foștii săi colegi de coaliție guvernamentală.

Liderii Mișcării 5 Stele au avut, duminică, o reuniune în care s-a discutat poziția formațiunii după ce premierul Giuseppe Conte s-a adresat, marți, Senatului, cu privire la criza guvernamentală.

Întâlnirea s-a desfășurat la vila fondatorului mișcării, comediantul Beppe Grillo. La reuniune au participat, alături de liderulo Luigi Di Maio, președintele cameerei inferioare a Parlamentului Roberto Fico și Alessandro Di Batista, probabil cel mai carismatic personaj al mișcării, dar care nu are vreo demnitate publică în prezent.

„Toți cei prezenți au fost de acord că Salvini nu mai este un partener credibil”, a anunțat Mișcarea de 5 Stele printr-un comunicat emis după întâlnire și citat de Reuters.

Decizia vine după ce Salvini a încercat să profite de scandalul legat de proiectul unei linii feroviare de mare viteză între Torino şi Lyon.

Pe 8 august, Salvini a anunțat că alianța dintre Liga sa și Mișcarea de 5 Stele nu mai funcționează și a cerut alegeri anticipate, vizând postul de premier.

Mai mult, Liga a depus moțiune de neîncredere în Guvern, dar aceasta a fost blocată de alianța de conjunctură dintre Mișcare și Partidul Democrat, de opoziție. Speriat de consecințele gestului său, Salvini și-a moderat tonul, anunțând că ar fi dispus să guverneze din nou alături de Mișcarea de 5 Stele, dar a fost refuzat.

Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: