Evenimentul Zilei > Social > Salvarea Huawei vine din Elveția. Vacile și tehnologia 5G
Salvarea Huawei vine din Elveția. Vacile și tehnologia 5G

Salvarea Huawei vine din Elveția. Vacile și tehnologia 5G

Suspectați de americani că își folosesc tehnologia pentru a spiona în favoarea Chinei, chinezii de la Huawei au implementat tehnologia 5G într-o fermă de vaci dintr-un sătuc din Elveția. Iar acest lucru nu pare să le deranjeze nici pe animale și nici pe fermierii care le dețin.

Huawei a implementat tehnologia 5G într-o fermă agricolă din localitatea Taenikon, situată în nordul Elveției. Chinezii au furnizat mai multe dispozitive fermierilor, concepute special pentru animale, pe care aceștia le-au agățat la gâtul vitelor. Aceste dispozitive, un fel de brățări Fitbit, îi ajută pe fermieri să aibă control total asupra animalelelor, monitorizându-le permanent. Astfel, datorită acestor gsadget-uri, oamenii știu când văcuțele au nevoie de hrană, de apă ori când se îmbolnăvesc. .

Huawei s-a impus în Elveția datorită operatorului local de telefonie și date, Sunrise, cu care lucrează toate instituțiile și serviciile naționale elvețiene, al cărui furnizor exclusiv de echipamente și tehnologie este.

Spre deosebire de alte state, Guvernul elvețian a ales să nu blocheze sau să restricționeze prezența Huawei pe piață, iar chinezii au profitat și și-au sporit prezența în zonă. Pe de altă parte, mai multe organizații și asociații de mediu protestează împotriva implementării acestei tehnologii în Țara Cantoanelor, acuzând amplasarea antenelor și a echipamentelor în zone sensibile, protejate.

Tehnologia 5G reprezintă viitorul, toată lumea fiind de acord că va revoluționa multe domenii: de la cel financiar până la industria auto și agricultură. Huawei este cel mai mare producător de echipamente 5G din lume, însă chinezii se confrută cu grave acuzații de spionaj la nivel mondial.