Salvador Caragea a fost comisar de poliție și ditamai șeful  Poliției Gorj. Marți, 14 ianuarie 2020, Salvador a mers cu încredere spre un sediu al USR, a completat adeziunea la partid și, gata, era membru cu acte în regulă.

Miercuri, telefonul comisarului Salvador a sunat, iar la celălalt capăt al firului era președintele USR Gorj, Radu Miruță, care l-a invitat la sediu central. Încrezător, omul a plecat în fugă, crezând că partidul are să îi dea o sarcină importantă, mai ales că avea o veche experiență polițienească.

În schimb, ajuns la sediu, Salvador Caragea era să leșine când a aflat că i se cere demisia din USR, pe motiv că afectează imaginea partidului, fiind considerat ”omul lui Ponta”.

Porecla i-a fost pusă de europarlamentarul USR, Clotilde Armand, când a aflat de noua stea a USR Gorj.

„În contextul articolelor de presă apărute miercuri, Radu Miruţă, presedintele USR Gorj, a avut în această în cursul după -amiezii o discutie cu domnul Viorel Salvador Caragea în urma căreia, chiar dacă acuzele aduse nu au fost demonstrate, domnul Caragea a decis să-și dea demisia din partid pentru a nu prejudicia imaginea USR. Obiectivul USR este schimbarea României de jos în sus, din satele, comunele și orașele noastre, printr-o politică bazată pe onestitate și principii, deschisă față de comunitate”, se arata intr-un comunicat de presa USR Gorj.

În 2013, ministrul de Interne de la vremea respectivă, Radu Stroe, a dispus cercetarea disciplinară a lui Salvador Caragea, după ce a fost acuzat de abuzuri și alte fapte grave. Acuzațiile nu s-au confirmat niciodată.