Sălile de spectacol din Capitală s-ar putea redeschide. Iată scenariul luat în calcul de autorități

Sălile de spectacol din Capitală s-ar putea redeschide. Iată scenariul luat în calcul de autorități

Pe lângă restricțiile severe impuse recent, românii se simt frustrați și din cauză că nu mai pot lua parte la spectacole de cultură sau divertisment.

Ministrul Culturii a anunţat că se lucrează la o serie de programe-pilot pentru organizarea de spectacole în spaţii închise la Opera Naţională şi la Teatrul Naţional, potrivit News.ro.

În ce condiţii vor avea acces bucureștenii la spectacole

Ministrul Culturii, Bogdan Gheorghiu, a precizat că scenariile pe care se lucrează se inspiră din Spania şi Olanda, unde au fost implementate astfel de programe după debutul pandemiei. La spectacolele organizate de cele două instituţii de cultură bucureștene ar urma să aibă acces persoanele vaccinate, cele care au trecut prin boală şi pot face dovada că au dezvoltat anticorpi.

De asemenea, vor putea participa la spectacole cei dispuşi să se testeze înainte de spectacol. „Vor fi testaţi doar cei care nu pot prezenta dovada vaccinării sau dovada faptului că au trecut deja prin boală şi s-au imunizat”, a menţionat ministrul Culturii.

Ne puteți urmări și pe Google News

Va fi aplicat modelul din Spania și Olanda? Biletul include contravaloarea testului Covid şi preţul măştii

„În primă fază am luat în calcul un program pilot doar pentru zona concertelor în colaborare cu Opera Naţională din Bucureşti, dar vă anunţ în premieră că avem în vedere şi un program pilot pe componenta de teatru indoor. Vom implica în acest sens Teatrul Naţional Bucureşti, deja am purtat discuţii în acest sens şi cu dl. Caramitru. Cele două instituţii, atât Opera Naţională cât şi Teatrul Naţional, au infrastructura necesară pentru a putea implementa normele şi pentru a putea evalua şi monitoriza efectele acestor norme se sănătate pe care le vom elabora şi reglementa normativ ulterior”, a declarat Bogdan Gheorghiu.

Demnitarul a explicat că după 5 aprilie vor exista şi unele concluzii pe tema scenariilor vehiculate. Ministrul a menționat exemplul din Spania şi Olanda, care au implementat astfel de proiecte culturale. Oamenii au putut participa la spectacole după ce s-au testat. În plus, contravaloarea testului şi preţul măştii a fost incluse în tariful biletului de intrare.