Salată cu ton și ardei copți. Deliciu cu puține calorii

Salată cu ton și ardei copți. Deliciu cu puține caloriiSalată de ton. Sursa foto: Pixabay

După mesele pline de sărbători, salatele sunt preferate de toată lume. Indiferent de varianta aleasă, acestea se prepară ușor și îți vor asigura aportul de nutrienți necesar. Această salată cu ton și ardei copți se poate pregăti în 15 minute și va fi pe placul întregii familii.

Salată cu ton și ardei copți

Carnea acestui tip de pește este apreciată pentru gust, textură și

acizii grași pe care îi conține. Este deja cunoscut faptul că omega-3 are un rol important în reducerea inflamației din organism. De asemenea, acesta scade nivelul trigliceridelor din sânge și poate reduce riscul de boli de inimă.

Tonul poate fi folosit în prepararea salatelor, însă multe persoane preferă să savureze carnea gătită la cuptor sau pe grătar.

Ingredientele necesare pentru această rețetă:

  • 2 conserve de ton în suc propriu
  • 3 ardei
  • 1 conservă de porumb
  • 1 ceapă roșie
  • sare
  • piper
  • ulei de măsline
  • pătrunjel verde
  • zeama de la o lămâie

Mod de preparare

Ardeii se spală, se scurg de excesul de apă și se pun la copt. Pentru acest pas poți folosi o tigaie antiaderentă sau îi poți coace la cuptor. Dacă vrei să petreci mai puțin timp în bucătărie, folosește ardeiul copt din conservă.

Ton

Ton. Sursa foto: Pixabay

Ceapa se curăță și se taie fin, iar conservele de porumb și ton se scurg de surplusul de lichid. Acestea se adaugă într-un bol, iar deasupra se toarnă puțin ulei de măsline și zeama de lămâie.

Salată cu ton, ardei copți și maioneză 

După ce ardeiul s-a rumenit pe toate părțile, îndepărtează învelișul subțire și taie-l în felii subțiri. La final adaugă pătrunjelul tocat. În funcție de preferințe, salata poate fi servită cu pâine prăjită sau crutoane.

Dacă vrei să te bucuri de acest preparat fără grija cântarului, poți adăuga o lingură de maioneză deasupra. De asemenea, ardeii copți pot fi înlocuiți cu patru cartofi fierți.