La fel ca majoritatea angajatorilor, salariile angajaților organizației variază foarte mult. După cum a raportat The Mirror, venitul anual al reginei Elisabeta a II-a a fost de 82 de milioane de lire sterline în 2018, în plus față de valoarea sa privată netă de 415 milioane de lire sterline.

Controversa a apărut atunci când Royal Household a postat locuri de muncă disponibile în serviciul de menaj al Palatului Buckingham, care plăteau doar 8,17 lire sterline pe oră, ceea ce reprezintă 2,03 lire sterline mai puțin decât salariul recomandat în Londra de 10,20 lire sterline.

Cu toate acestea, nu toți angajații reginei sunt subplătiți. Spre exemplu, șeful casei, ale cărui „responsabilități includ supravegherea personalului casnic din bucătăriile regale, a servitorilor, precum și a menajerei și a personalului ei”. Începând cu 2013, Maestrul a câștigat anual 122.000 de lire sterline, conform The Evening Standard. În același an, funcția a fost ocupată de viceamiralul Sir Anthony Johnstone-Burt, care continuă să o ocupe până în prezent.

De la NATO  la Palat

Johnstone-Burt s-a alăturat personalului Casei Regale după o lungă carieră în Marina Regală Britanică. După ce s-a alăturat Marinei în 1977, a continuat să fie promovat ca locotenent, comandant al HMS Brave, comandant adjunct, șef de stat major al comandamentului mixt al elicopterului, comandant al comandamentului mixt al elicopterelor;

Director al combaterii stupefiantelor și criminalității organizate internaționale la Forța Internațională de Asistență a Securității din Kabul, Afganistan și, în cele din urmă, după ce a fost promovat la viceamiral, a servit ca șef de stat major la Comandamentul Suprem Aliat al NATO. Este sigur că omul care și-a petrecut cariera conducând nave, îi este extrem de ușor să mențină Palatul Buckingham funcțional.

Maestrul Departamentului Casei a fost înființat pentru prima dată în 1539. Au existat inițial patru Maeștri ai casei, dar în secolul al XVII-lea, acesta a fost redus la un singur Maestru. Prima pară, slujba a fost una onorifică, cu puține responsabilități, până când prințul Albert „a reorganizat structura acesteia în anii 1840”. Astăzi, Departamentul este format din 250 de angajați și este cel mai mare din Casa Regală.