Mesajul emoționant al Reginei Elisabeta a II-a după decesul Prințului Philip: „A fost, pur şi simplu, forţa mea”

Mesajul emoționant al Reginei Elisabeta a II-a după decesul Prințului Philip: „A fost, pur şi simplu, forţa mea”

Familia regală britanică a publicat pe contuile de socializare un citat emoţionant al reginei despre ducele de Edinburg, de la sărbătorirea nunţii de aur din 1997.

Regina Elisabeta a II-a a transmis un mesaj emoționant la o zi după decesul soțului ei, Prințul Philip. Mesajul a fost postat pe conturile de socializare ale familiei regale. Acesta însoțește o fotografie în care Regina apare împreună cu Prințul Philip, la vârsta de 94 de ani.

Mesajul postat pe conturile de socializare ale familiei regale este un citat dintr-un discurs al reginei, despre ducele de Edinburg, pe care l-a rostit la sărbătorirea nunţii de aur în 1997. Elisabeta a II-a a susținut acest discurs în noiembrie 1997, în timpul unui prânz la Banqueting House din Londra, în care a subliniat că a trăit împreună cu prințul consort „cincizeci de ani remarcabili”.

„El a fost, pur şi simplu, forţa mea şi a rămas în toţi aceşti ani, iar eu şi familia, şi atât de multe ţări îi suntem îndatoraţi mai mult decât ar pretinde sau vom şti vreodată”, a rostit regina.

Ne puteți urmări și pe Google News

Fotografia și mesajul au fost postate pe contul de Instagram. Sub fotografie se mai spune că Prințul Philip a jurat să-i fie „slujitor devotat, pe viață Majestății sale.

„Ducele a fost un consort devotat timp de aproape 70 de ani, de la încoronarea Majestății sale, în 1952 și până la moartea sa”.

Decesul prințului Philip a fost anunțat printr-un comunicat

Palatul Buckingham a anunțat vineri decesul, la vârsta de 99 de ani, a Prinţului Phillip, soţul reginei Elisabeta a II-a a Marii Britanii.

„Cu profundă tristeţe Majestatea Sa Regina anunţă decesul iubitului Său soţ, Alteţa Sa Regală Prinţul Philip, Duce de Edinburgh”, a transmis Palatul într-un comunicat.

„Alteţa Sa Regală a decedat în pace, în această dimineaţă, la Castelul Windsor. Alte anunţuri vor fi făcute la timpul potrivit. Familia Regală se alătură oamenilor din întreaga lume care deplâng dispariţia sa”, se mai spune în respectivul comunicat.

Decesul a survenit la trei săptămâni după ce a fost internat timp de lună în spital pentru o infecţie şi apoi pentru o problemă cardiacă. După externare, prinţul Philip a revenit la castelul Windsor, situat la vest de Londra, unde şi-a petrecut perioada de izolare alături de soţia sa, Regina Marii Britanii, în vârstă de 94 de ani.

Citește și: 

Prințul Phillip a decedat. Britanicii își exprimă condoleanțele în fața Palatului Buckingham. Video

Ultimele detalii despre funerariile prințului Philip. Cum va decurge ceremonialul