Salve de tun în onoarea Prințului Philip. Când va avea loc înmormântarea

Salve de tun în onoarea Prințului Philip. Când va avea loc înmormântarea

În onoarea Prinţului Philip, soţul reginei Elisabeta a II-a, decedat vineri la 99 de ani la castelul Windsor, militarii britanici au tras salve de tun sâmbătă la prânz în Regatul Unit, pe uscat şi pe mare.

Trupele regale de artilerie din Londra, Edinburgh, Belfast şi Gibraltar şi de pe unele nave ale Marinei Regale, unde Philip a servit în timpul celui de-al Doilea Război Mondial, au tras 41 de salve, cu o cadenţă de una pe minut timp de 40 de minute.

Tradiția salvelor de tun

Tragerea salvelor de tun a fost difuzată online şi la televizor, iar publicul a fost încurajat să le urmărească de acasă.

La Londra au fost folosite aceleaşi tunuri care au tras salve la nunta Majestăţii Sale Regina cu Ducele Edinburgh în 1947 şi la Încoronarea Reginei în 1953.

Ne puteți urmări și pe Google News

Tradiţia salvelor de tun pentru a marca evenimente majore naţionale datează cel puţin din secolul XVIII. Există înregistrări istorice de salve care au avut loc în secolul XIV, când armele şi muniţiile au început să fie răspândite pe scară mai largă. Salve de tun au fost trase şi pentru a marca moartea reginei Victoria în 1901.

Cu toate acesta, Prințul Philip nu va avea parte de funeralii speciale, în ciuda statutului său. Pandemia de Covid-19 și marea dorință a Ducelui de Edinburgh își vor pune amprenta pe modul în care acesta va fi condus pe ultimul drum, scrie Agerpres. Regatul britanic se află într-o perioadă de doliu naţional, iar steagurile sunt coborâte în bernă.

Când fi înmormântat Prințul Philip

Fiind soțul Reginei, Ducele de Edinburgh avea tot dreptul la o înmormântare de stat, însă se spune că acesta a specificat că nu vrea tot acel tam-tam şi că preferă o ceremonie discretă la Capela St George din Windsor, în stil militar, urmată de înmormântarea la Grădinile Frogmore din jurul Castelului Windsor.

Trupul său ar fi trebuit plimbat, pe un afet de tun, pe străzile Londrei și înhumat la Westmister Abbey. În amintirea sa, cei mai importanți lideri ai lumii să rostească discursuri emoționante despre personalitatea remarcabilă a Ducelui de Edinburgh.

Nimic din tot acest spectacol regal nu va avea loc din cauza pandemiei de Covid-19 când nu sunt permise ceremonii grandioase, cu public. Mai important este că Prințul Philip însuși și-a exprimat dorința, în timpul vieții, de a fi înmormântat simplu, ca un om de rând.

Cel mult 30 de persoane din cadrul familiei îl vor putea urma pe ultimul drum la Castelul Windsor, unde va fi înmormântat. Ceremonia, care va avea loc, cel mai probabil, sâmbăta viitoare, nu va fi accesibilă publicului larg.