Evenimentul Zilei > Actualitate > Care vor fi cele 30 de persoane alese să participe la înmormântarea prinţului Philip. Dilema Casei Regale britanice
Care vor fi cele 30 de persoane alese să participe la înmormântarea prinţului Philip. Dilema Casei Regale britanice

Care vor fi cele 30 de persoane alese să participe la înmormântarea prinţului Philip. Dilema Casei Regale britanice

Una dintre cele mai mari dileme ale Casei Regale în aceste momente nu este organizarea funerarilor prinţului Philip, ci lista cu persoanele care trebuie alese pentru a participa la înmormântare. 

Care sunt cele 30 de persoane care vor participa la înmormântarea prințului Philip? Aceasta este întrebarea momentului. Casa Regală se confruntă cu dilema: pe cine să invite mai întâi la înmormântare? Ţinând cont de faptul că din cauza regulilor Covid numărul este limitat.

Printre cei de pe listă ar putea fi Boris Johnson deoarece a fost văzut deseori sosind la Castelul Windsor pentru a discuta cu regina Elisabeta diverse probleme care privesc țara.

Lista finală, care este așteptată de toată lumea, va fi probabil formată din membri importanţi ai Familiei Regale

Prințul Philip a spus că dorește o înmormântare intimă, dar trecerea în nefiinţă a celui mai longeviv consort al Marii Britanii va fi de o importanţă majoră. Iar camioanele au fost văzute astăzi transportând diferite materiale şi schele în Castelul Windsor.

Dar pandemia și restricțiile, din păcate, împiedică organizarea unei înmormântări ca cea a Reginei Mamă. Trebuie să reducă drastic numărul de persoane invitate la ceremonia de sâmbăta viitoare.

Numele celor invitați nu au fost dezvăluite

Primele nume de pe listă vor fi probabil Majestatea Sa, prințul Charles și prințul William. Ceilalți copii ai prințului Philip sunt, de asemenea, așteptați să fie prezenţi: prințesa Anne, prințul Andrew și prințul Edward. Următorii ar putea fi partenerii regilor seniori, care sunt prezenți la majoritatea evenimentelor oficiale.

Este vorba de Camilla, ducesa de Cornwall, Kate, ducesa de Cambridge, soțul prințesei regale viceamiralul Timothy Laurence și Sophie, contesa de Wessex. Se așteaptă ca prințul Harry să sosească din California înainte de înmormântare.

Soția sa Meghan, ducesa de Sussex, care este însărcinată cu al doilea copil, nu se crede că va sosi și nici fiul lor Archie.

Copiii prințesei Anne, Peter Phillips și Zara Tindall, ar putea fi acolo. Prințesei Beatrice i s-ar putea alătura Edoardo Mapelli Mozzi, cu care s-a căsătorit anul trecut. Sora ei mai mică, prințesa Eugenie, poate fi, de asemenea, invitată, împreună cu soțul ei.

Este, de asemenea, probabil că regina își va invita verii și soții lor: prințesa Alexandra, ducele și ducesa de Gloucester, ducele și ducesa de Kent și prințul și prințesa Mihai de Kent, care au oferit sprijin și servicii loiale de-a lungul anilor.

Regina este apropiată de copiii răposatei sale surori, prințesa Margareta – nepotul ei, contele de Snowdon și nepoata Lady Sarah Chatto – și probabil că își dorește ca aceștia să fie prezenți.

Regina și cei 10 strănepoți ai reginei – Savannah și Isla Phillips; Prințul George, prințesa Charlotte și prințul Ludovic de Cambridge; Mia, Lena și Lucas Tindall; Archie Mountbatten-Windsor; și August Brooksbank – sunt probabil considerați prea mici pentru a participa deoarece toți au vârsta de 10 ani și mai puțin.

Dacă Meghan nu participă dar dl Tindall, dl Brooksbank și dl Mapelli Mozzi participă, atunci lista de invitați ar însuma 29, lăsând liber doar un loc.

Acest loc liber ar putea fi completat de un membru de încredere al familiei reginei sau al prințului Philip, sau poate de Boris Johnson dacă regina decide să extindă invitația în afara cercurilor regale. Sau șeful Statului Major, amiralul Tony Radakin, în onoarea militarilor lui Philip ar putea fi pe listă, informează Daily Mail.