Evenimentul ZileiActualitateIncredibile nebunii şi gafe ale prinţului Philip, soţul Reginei Elisabeta a II-a

Incredibile nebunii şi gafe ale prinţului Philip, soţul Reginei Elisabeta a II-a

Incredibile nebunii şi gafe ale prinţului Philip, soţul Reginei Elisabeta a II-a
Unul dintre cei mai amuzanți membri ai familiei regale a fost soțul reginei, prințul Philip, ducele de Edinburgh, renumit în Anglia pentru gafele sale.
Când prințul Philip a anunțat că vrea să se retragă din angajamentele publice din cauza vârstei, ziarele s-au înghesuit să publice cele mai epice gaffe ale sale. Prinţul Philip care a decedat, astăzi, 9 aprilie, a reușit să jignească cel puțin jumătate din Commonwealth cu ieşirile sale.

Datorită prostului său obicei de a spune ceea ce îi trece prin cap fără a-și concentra creierul, mulți britanici îl consideră pe prințul Philip, „un pensionar grec fără idei, cu tendința de a spune lucruri rasiste”.

Dacă, pe de altă parte, nu sunteți de acord cu englezii care îl descriu în acest fel și credeți că este vorba doar de ghiduşiile unui bătrân simpatic, mai jos, în ordine cronologică, redăm câteva din gafele sale. Unele dintre cele mai grave ieșiri ale prințului Philip datează de la începutul activității sale publice, când era încă tânăr și departe de scuza că ar fi senil.

Cele mai cunoscute gafe ale prințului Philip, soțul reginei Elisabeta a II-a

-1961: „Femeile britanice nu ştiu să gătească”, a declarat prinţul Philip la Scottish Women’s Institute

-1963: „În zilele noastre, toți banii produși par să aibă un instinct natural de a reveni la trezorerie”  făcând apropo la impozitele foarte mari.

-1967: „Mi-ar plăcea să merg în Rusia, chiar dacă nemernicii mi-au ucis jumătate din familie”, ca răspuns la o întrebare despre vizitarea Uniunii Sovietice.

-1969: – Cu ce ​​faci gargară, cu pietre?,  i s-a adresat cântărețului Tom Jones după interpretarea sa la Royal Variety Performance

-„Declar deschis acest lucru, orice ar fi”,  în timpul unei inaugurări în Canada.

– „Intrăm în anul viitor cu contul pe roșu … probabil că va trebui să renunțăm la pui”, a declarat cu privire la  finanțele familiei regale.

1976: „Nune aflăm aici pentru bunăstarea noastră. Ne putem gândi la alte moduri de a ne distra ” în timpul unei vizite în Canada.

1981: „Toată lumea a spus că ar fi trebuit să avem mai mult timp liber. Acum se plâng că sunt șomeri ” în timpul recesiunii.

1984:  Ești femeie, nu-i așa?  Aflat în Kenya după ce a acceptat un mic cadou de la o localnică.

1986: „Dacă rămâi aici mai mult timp vei face ochi migdalaţi”, către un grup de studenți englezi din China.

-„Dacă are patru picioare și nu este un scaun, dacă are aripi și nu este un avion sau înoată și nu este un submarin, chinezii îl mănâncă” la o întâlnire cu WWF.

1988: „Nu cred că o prostituată are mai multă moralitate decât o soție, deoarece fac același lucru ” în timpul unei discuții despre vânătoare.

-„Pare dormitorul unei prostituate” , văzând planul casei ducilor de York din Sunninghill Park

1992: „O, nu, aș putea contacta o boală înfricoșătoare”,  în Australia când i s-a cerut să mângâie un urs koala.

1993: „Nu cred că te afli aici de mult timp, fiindcă nu ai burtă”, unui englez pe care l-a întâlnit în Ungaria.

1994:  Nu cumva majoritatea dintre voi descindeți din pirați?”, unui bogat insular din Cayman

1997: „Al naibii de prost!”, referindu-se la un angajat de la parcarea Universităţii Cambridge care nu l-a recunoscut.

1998: Ai reușit să nu fii mâncat (de către indigeni?”,  unui călător englez care traversa Papua Noua Guinee pe jos

1999: Surzi? Dacă staţi aici, nu e de mirare că sunteți surzi”,vorbind cu un grup de tineri surzi din Cardiff la un concert pop.

– „Se pare că au fost instalate de un indian” referindu-se la siguranțe fuzibile depășite depozitate într-o fabrică de lângă Edinburgh

2000: „Lumea se gândeşte că aici este vorba de un sistem de clasă strict, dar există duci care s-au căsătorit cu balerine unul după altul. Unii chiar s-au căsătorit cu americance” . La câţiva ani după această gafă, nepotul său Harry s-a căsătorit cu Meghan.

2001: „Ești prea gras pentru a fi astronaut” i-a spus lui  Andrew Adams, în vârstă de treisprezece ani,care visa să meargă în spațiu

2002:  Mai aruncaţi sulițe între voi?”, către un aborigen australian în timpul unei vizite.

-.„Arăți ca o teroristă kamikaze” , către o tânără polițistă care purta o jachetă antiglonț în Stornoway, Insula Lewis

2006: „Ori de câte ori vorbesc cu o femeie, imediat se spune că am fost în pat cu ea. Sunt foarte flatat să cred că o femeie ar putea fi interesată de mine la vârsta mea”.

2009: „În seara asta o bună parte din familia ta este aici”  după ce a citit numele de pe cartea de vizită a omului de afaceri Atul Patel la recepția organizată pentru indienii britanici.

– Nu ai tuns prea bine barba, nu-i așa?,  către designerul Stephen Judge referindu-se la capra sa.

2010: „Ai o pereche de chiloţi făcuţi din asta?”, către șefa conservatorilor scoțieni Annabel Goldie arătând spre o țesătură de tartan la Edinburgh.

– Lucrezi într-un club de striptease? unei cadete a marinei, Elizabeth Rendle, când a spus că lucrează și într-un club de noapte.

2012: „Aș putea fi arestat dacă aș desface rochia respectivă” referindu-se la angajata Consiliului, Hannah Jackson, care purta o rochie cu fermoar lung în față.

2013: „Filipinele trebuie să rămână pe jumătate goale după cum gestionați NHS aici”,  către o asistentă filipineză în timpul unei vizite la spitalul Luton și Dunstable.

„Copiii merg la școală pentru că părinții lor nu-i vor acasă” către Malala Yousafzai, activistul pakistanez pentru dreptul la educație și laureat al Premiului Nobel, renumit pentru supraviețuirea unei tentative de crimă a talibanilor și pentru cartea care spune povestea ei.

2017: „Pari mort de  foame” , unui pensionar în timpul unei vizite la Casa de Bătrâni Charterhouse.

Acestea sunt câteva dintre gafele suficient de savuroase ale fostului Principe al Regatului Unit al Marii Britanii.


Accesează: