Ea a fost nevoită să-şi găsească un apartament cu chirie în Luxemburg, aproape de noul loc de muncă, şi a dezvăluit cât va plăti pentru acesta.

Preşedintele Parlamentului European, David Sassoli, şi ministrul pentru Afaceri Europene al Finlandei, Tytti Tuppurainen, țara care asigură președinția Consiliului Uniunii Europene, au semnat miercuri, la Strasbourg, decizia prin care Laura Codruţa Kovesi a devenit procuror-şef al Parchetului European.

Laura Codruţa Kovesi, invitată în emisiunea „România în direct” de pe Europa FM a dezvăluit ca va avea, pe noua funcție, un salariu de aproximativ 12.000 de euro pe luna.

„Cred că o să primesc în jur de 12.000 de euro pe lună, aici. În România și la DNA și la Parchetul General, era în jur de 3.500-4.000 de euro pe lună […] Instituţia o să intre în funcțiune la anul, avem un sediu provizoriu, care a fost pus la dispoziția noastră de autoritățile luxemburgheze”, a precizat Kovesi.

Noul procuror-şef european a vorbit şi despre viitoarea sa situaţie locativă. Kovesi și-a găsit deja un apartament cu chirie în Luxemburg, aproape de noul loc de muncă, şi a dezvăluit cât va plăti pentru acesta.

„Primești salariu și te descurci, îți închiriezi locuință. Eu mi-am găsit la 3.000 de euro pe lună un apartament cu două dormitoare, este cumva aproape de viitorul loc de muncă, nu e ceva deosebit, destul de modest, îmi rămân bani, nu ma plâng”, a spus Laura Codruţa Kovesi, informează capital.ro.