Salariile, în scădere

Salariile, în scădere

Salariul mediu net a scăzut în prima lună a acestui an cu 5,2 la sută (66 de lei), comparativ cu luna decembrie a anului trecut, până la 1.200 de lei.

De asemenea, salariul mediu nominal brut a înregistrat o scădere de 5,4 la sută în luna ianuarie, faţă de luna precedentă, până la valoarea de 1,637 de lei, se arată într-un raport publicat astăzi de Institutul Naţional de Statistică (INS).

Comparativ cu luna ianuarie a anului trecut, salariul mediu ned a crescut cu aproximativ 30 la sută. Printre cele mai mari scăderi salarialui mediu net, de peste 20 de procente, s-au înregistrat în silvicultură, în intermedieri financiare şi în industria minieră.

În schimb, salariile celor din învăţământ au crescut până la suma medie de 1.691 de lei iar salariile angajaţilor din sănătate şi asistenţă socială au crescut până la peste 1.200 de lei.

Ne puteți urmări și pe Google News

În prima lună a anului, cele mai mari salarii s-au înregistrat în activităţile de transporturi aeriene, unde salariul mediu a înregistrat o valoare de 2.864 de lei. De cealaltă parte, salariile cele mai mici, de 635 de lei, le-au primit angajaţii din industria de prelucrare a lemnului şi a produselor din lemn şi plută, cu excepţia mobilei, mai anunţă INS.

(11:05)