Evenimentul Zilei > Sport > Șahtiorul străLUCEște!
Șahtiorul străLUCEște!

Șahtiorul străLUCEște!

„Minerii” au cucerit, marți, Supercupa Ucrainei, după victoria cu Dinamo Kiev (2-0), succes care i-a adus lui Mircea Lucescu cel de-al 20-lea său trofeu la formația din Donețk

Chiar și în situația tensionată prin care trece Ucraina, fotbalul din țara vecină continuă fără mari dificultăți. Șahtior Donețk a câștigat, marți, Supercupa Ucrainei, după ce a dispus de principala rivală, Dinamo Kiev, cu scorul de 2-0, la Lvov. Reușitele care le-au adus „minerilor” cea de-a șasea Supercupă din istorie au fost marcate de Gladki (75) și Marlos (93).

Pentru Mircea Lucescu, acest trofeu este cel deal 20-lea câștigat la cârma formației din Donețk. Tehnicianul a devenit, astfel, cel mai decorat antrenor din fotbalul ucrainean. Dintre cei șase jucători „dezertori”, care au refuzat să se urce în avionul de întoarcere din Franța, la formația lui Lucescu s-au întors doar patru, iar Alex Teixeira și Costa Douglas nu au făcut acest lucru. „Iubesc clubul, lumea și orașul, dar mi-e frică”, a explicat Douglas.

Se vor antrena la Kiev

În urma succesului înregistrat marți, trupa lui „Il Luce” se va pregăti la la Kiev, iar partidele de pe teren propriu le va susține pe stadionul din Lvov. „Vom juca meciurile de pe teren propriu pe stadionul din Lvov. Am fost primiți bine aici. Ne vom antrena și vom sta la Kiev. Aici va fi casa noastră. Jucătorilor le place oraşul, iar atmosfera este bună”, a spus Lucescu.

Imediat după jocul cu Dinamo, un grup al ultrașilor din Donețk a rupt un gard al unei peluze, pentru a intra pe teren, însă Lucescu, alături de căpitanul Srna, a mers către fani și i-a impiedicat să facă acest gest, țipând vehement la ei. Suporterii nu au ripostat și au renunțat la tentativa de a mai pătrunde pe suprafața de joc.

Publicat in categoriile: Sport
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News