Evenimentul Zilei > International > SABAH: Nu se poate face politică în această zonă fără a lua în calcul importanța noii Turcii
SABAH: Nu se poate face politică în această zonă fără a lua în calcul importanța noii Turcii

SABAH: Nu se poate face politică în această zonă fără a lua în calcul importanța noii Turcii

Revenirea Nagorno-Karabah la posesorul de drept, Azerbaidjan, aduce în actualitate evoluții multidimensionale. În fruntea acestor evoluții se află apropierea eternă dintre Republica Turcia și Azerbaidjan.

Noua Turcie

 

Astăzi, președintele Erdoğan a evaluat la Baku situația, împreună cu İlham Aliyev. Macron al Franței și Pașinian al Armeniei plătesc faptul că nu înțeleg realitățile globale. În capul listei acestor realități se află „Noua Turcie”. Este vorba de o Turcie care pe de o parte își apără drepturile în Mediterana de est și pe de altă parte luptă împotriva PKK, /organizație/ care încearcă să își construiască un stat artificial terorist pe teritoriul sirian și să își creeze baze în Irak. Și tot această Turciei, are un cuvânt greu de spus în ceea ce privește soarta Libiei.

 

Macron cel fără de minte

 

Macron al Franței, care nu a înțeles noua realitate a Turciei, are o parte de vină acum în înfrângerea Armeniei. Poate că motivul acestei situații este că Macron nu este un politician ci un produs al capitalurilor profunde, al lui Soros și al /familiei/ Rothschild. Din cauza faptului că este străin de mersul politicii, se pare că nu și-a dat seama că vremurile prezente sunt foarte diferite față de trecut și se poartă de parcă nu s-ar fi încheiat frumoasele zile ale colonialismului francez.

 

Importanța Turciei

 

Având în vedere că astăzi președintele Erdoğan a evaluat situația împreună cu İlham Aliyev și că mâine va avea loc la Baku marșul victoriei cu participarea militarilor turci, echilibrele de forță din această regiune vor putea fi vizibile încă o dată. Vă dați seama că niciun politician întreg la minte nu va avea succes dacă nu va evalua aceste echilibre. Este recomandat, mai ales pentru politicienii greci, să nu piardă din vedere măsura în ceea ce privește așteptările lor.

Autor Mehmet Barlas

https://www.sabah.com.tr/yazarlar/barlas/2020/12/09/yeni-turkiyenin-agirligi-hesap-edilmeden-bu-bolgede-siyaset-yapilamaz

Traducere Florin Matei