S-au înghesuit să ia bani ieftini, dar refuză să mai dea credite. DESPRE CE bănci este vorba

S-au înghesuit să ia bani ieftini, dar refuză să mai dea credite. DESPRE CE bănci este vorba

Băncile italiene au rămas la fel de reticente în privința acordării de credite, deși au fost în primele rânduri atunci când Banca Centrală Europeană a oferit împrumuturi pe trei ani pentru consolidarea instituțiilor de creditare.

Băncile din Peninsulă au împrumutat 255 de miliarde de euro în cele două operațiuni derulate de BCE în decembrie și februarie (116 miliarde la prima și 139 la cea de-a doua), din totalul de peste 1 trilion de euro.

Cu toate acestea, în februarie rata de creștere a împrumuturilor acordate mediului privat a încetinit din nou, pentru a 5-a lună la rând, ajungând la 1,3% de la 1,7% în luna anterioară. Rata de creștere a împrumuturilor pentru sectorul corporativ non-financiar a fost și mai redusă, 0,9%, față de 1,4% în luna ianuarie.

Depozitele populației, pe de altă parte, au crescut cu 0,5%, pentru prima dată după luna octombrie 2011. Este un semn că italienii își recapătă încrederea într-un sistem bancar aflat în pragul colapsului de curând, când randamentele titlurilor de stat italiene au urcat până la mai mult de 7% pe piețele internaționale de obligațiuni.

Ne puteți urmări și pe Google News