Evenimentul Zilei > International > S-a schimbat ierarhia în Europa. Țara care e pe primul loc în cel mai trist clasament din timpul pandemiei
S-a schimbat ierarhia în Europa. Țara care e pe primul loc în cel mai trist clasament din timpul pandemiei

S-a schimbat ierarhia în Europa. Țara care e pe primul loc în cel mai trist clasament din timpul pandemiei

Numărul de decese și de infectări a crescut vertiginos în Italia, fapt ce duce această țară pe primul loc în clasamentul european.

Italia a ajuns, sâmbătă, lider într-un clasament trist, în care nimeni nu ar vrea să fie prezent. În peninsulă a fost înregistrat cel mai mare număr de decese cauzate de coronavirus, din întreaga Europă de la începutul pandemiei. Bilanţul total numără nu mai puțin de 64.036 morţi. Astfel la acest capitol, italienii au depășit Marea Britanie, conform datelor oferite de oficialii celor două țări. De altfel, primele mari probleme legate de pandemia de coronavirus s-au înregistrat în„ Cizmă”, în primele luni ale anului 2020.

La nivel mondial, doar patru țări sunt peste Italia

Sâmbătă, Ministerul italian al Sănătăţii a anunţat că alte 649 de persoane și-au pierdut viața, răpuse de coronavirus, în ultimele 24 de ore. De asemenea, au fost consemnate încă 19.903 noi cazuri de infectare cu virusul care a dat lumea peste cap. La nivel mondial, doar patru țări au un bilanț mai rău decât cel al Italiei, la capitolul vieți pierdute de la începutul pandemiei. Este vorba despre Statele Unite ale Americii (SUA), Brazilia, India şi Mexic.

Conform unor date compilate de jurnaliștii de la AFP pentru Europa, Italia a depăşit sâmbătă Marea Britanie (care numără cu zece decese mai puţin, 64.026), care este urmată de Franţa (57.567), Spania (47.624), Rusia (46.453) şi Polonia (22.676), conform Agerpres.

Dezastrul a început de la un meci de fotbal

Ăn ultimele şapte zile, dintre toate ţările „Bătrânului Continent”, Italia a înregistrat cel mai mare număr de noi decese de coronavirus (4.522). Peninsularii sunt peste Rusia (3.769), Germania (2.949), Marea Britanie (3.012) şi Polonia (2.815). De la data de noiembrie, Italia a înregistrat peste 25.000 de decese (25.418), adică la fel de multe ca între 2 aprilie şi sfârşitul lui octombrie (25.463).

Regiunea cea mai afectată în timpul pandemiei a fost Lombardia. Problemele s-au agravat după meciul disputat în Liga Campionilor, de Atalanta, contra celor de la Valencia. Formația din Bergamo a jucat la Milano, cu 55.000 de oameni în tribune. Autoritățile din peninsulă au indicat meciul, ulterior, ca fiind cauza răspândiri virusului.