Acesta continuă să spună că este reîncarnarea Prinţesei Diana, moartă într-un accident pe 31 august 1997. Povestea micuţului Bily a făcut înconjurul lumii iar acum sosesc noi „probe” a celor ce susţine. Împreună cu tatăl, David Campbell şi mama sa Lisa, Blly a fost supus unei serii de teste pentru a verifica cât ştie efectiv despre viaţa principesei Diana.

Tatăl care este prezentator TV i-a arătat unele fotografii cu castele şi l-a întrebat care este castelul Balmoral, iar fără nicio ezitare, copilul l-a indicat pe cel adevărat, reşedinţa preferată a Dianei Spencer în timpul vacanţelor de vară.
Micuţul, printre altele, ar fi povestit părinţilor săi că nişte spirite îl vizitează în fiecare noapte, îl duc pe alte meleaguri şi-l aduc acasă dimineaţa: ”Totul a început când cineva i-a dat soţiei mele o poză cu Lady D. Billy, care atunci avea 2 ani, a arătat-o şi a spus: „Uite, eu sunt când eram prințesă”.  Apoi, părinţii au rămas uimiţi auzindu-l povestind amănunte despre viaţa de la curte.
Unul dintre teste care a şocat cel mai mult familia priveşte o întrebare precisă pusă de tată fiului: ”Cine altcineva făcea parte din familia ta când erai principesă?”. Cel mic a răspuns: ‘Am fraţi şi surori, am un frate care se numeşte John”. Amănuntul cu John, i-a lăsat perplex pe soţii Campbell, mai ales că John murise în 1960, înainte ca Diana să se nască. Cum ar putea un copil de 4 ani să ştie acest lucru fără ca cineva să-i spună aceasta?.
Billy a descris cu exactitate despre cum arăta atunci Balmoral, reședința de Crăciun a reginei , fără să-l fi văzut vreodată. Tatăl său a spus: „Băiatul a afirmat că atunci când era prințesa Diana, obișnuia să meargă într-un castel din acea minunată țară”.
Mai mult, tatăl povesteşte: „I-a spus unui prieten de-al nostru, scoţian, că atunci când era Prinţesa Diana obişnuia să meargă la acest castel îmbrăcată în kilt. Descria castelul ca având unicorni şi chiar i-a spus şi numele. Cum a ştiut asta? De unde?”. Dar cea mai emoţionantă reacţia a lui Billy a fost în momentul în care a văzut o poză de la teribilul accident rutier care i-a curmat viaţa, în anul 1997: „Aici eram eu prinţesă. Apoi, într-o zi, sirenele au venit şi n-am mai fost prinţesă”.