Un nume necunoscut în fotbal a reușit să câștige unul dintre cele mai importante premii acordate de FIFA. Daniel Zsori, 18 ani, a primit trofeul „Ferenc Puscas”, acordat anual pentru cel mai spectaculos gol. Reușita atacantului, gol din foarfecă, din partida Debrecen – Ferencvaros, disputată pe 16 februarie 2019, a fost desemnată câștigătoare. Astfel, jucătorul care acum este legitimat la Fehervar a luat fața unor nume grele ale fotbalului mondial, printre care s-a numărat și cel al lui Lionel Messi.
Nici nu îndrăzneam să visez la un asemenea debut. Am încercat să nu plâng după gol, totuși, emoțiile m-au copleșit și mi-au curs lacrimile. E o istorie lungă cu această execuție, de când eram mic exersez foarfeca. La fel ca Ronaldo, Cristiano Ronaldo, idolul meu. Golul său de la Real, în fața lui Juventus, a fost asemănător cu al meu ca mișcare. Sigur, nu-l compar, e o diferență planetară între noi doi”, a declarat Zsori.

Este singurul gol reușit în Ungaria

Daniel s-a născut la Oradea și are dublă cetățenie româno-maghiară. A copilărit în Satu Nou, lângă Arad, și a început să joace fotbal la vârsta de 11 ani, în Ungaria, la Bekescsaba, acolo unde a stat până în 2016. A fost transferat la Debrecen, a evoluat pentru echipele de juniori și a fost promovat la formația de seniori. Golul care i-a adus faima este singurul reușit în campionatul Ungariei. În vară, Zsori a ajuns la Fehervar. „Până la 10 ani, jucam fotbal ca hobby. Atunci, mama și tata au realizat că sunt talentat și m-au dus la Academia lui Bekescsaba, unde era și vărul meu. M-am mutat și cu școala. Au trecut aproape nouă ani de la acel moment. Am deja cetățenia maghiară”, și-a amintit fotbalistul despre începuturile pe care le-a avut în „Sportul Rege”.

Vrea să joace pentru naționala Ungariei

Întrebat pentru ce echipă națională și-ar dori să evolueze – Ungaria sau România, Daniel Zsori a răspuns că ar opta pentru prima. Pentru că în țara vecină a început să joace fotbal. „Este limpede, am învățat să joc fotbal în Ungaria, iar cariera mea a fost numai aici. Dacă ar fi să aleg, nu aș ezita. Ungaria. Dacă m-ar invita doar România, m-aș gândi, dar s-ar putea să refuz”, a afirmat atacantul.