Cea mai importantă competiție de echitație din România, Herneacova International Jumpping, a ajuns la final. Competiţia s-a desfăşurat în perioada 13-24 septembrie  şi a adunat peste 200 de călăreţi din Europa şi Asia şi peste 450 de cai. Ultima probă din concurs fiind cea de 3*, unde înălţimea obstacolelor a ajuns la 150 de centimetri.

La start s-au aliniat 38 de cupluri călăreţ-cal. Zece echipe au fost greu de departajat, câştigătorii fiind desemnaţi abia în manşa a doua, mai exact după ce managerul de pistă, Michel Ismalun, a ridicat înălţimea obstacolelor până la 155 de centimetri.

După un adevărat spectacol făcut în arenă de cele mai bune cupluri călăreţ – cal, ierarhia primlor şase clasaţi arată astfel: Gerfried Puck cu calul Bo, Austria, Markus Saurugg cu calul Texas I, Austria, Balasz Horvath cu calul Zordon, Ungaria, Taizo Sugitani cu calul Diamant, Japonia, Zuzana Zelinkova cu calul Caleri II, Cehia și Simone Coata cu calul Cannavaro 17, Italia.

Herneacova International Jumping este un concurs de sărituri peste obstacole de 3 stele, organizat de Clubul de Echitaţie Herneacova sub egida Federaţiei Ecvestre Române şi a Federaţiei Ecvestre Internaţionale.