Un plan pus la cale de Ion Țiriac are toate șansele să dezvolte tenisul românesc până la un nivel la care nu a fost niciodată.

Președintele FR Tenis plănuiește să dezvolte patru centre regionale de tenis în țară, dar are nevoie de ajutor și pentru asta lansează un apel către întreaga clasă politică.

„În China există acum un turneu de tenis de fete 250. Pe tabloul de calificări sunt 12 chinezoaice din 32, iar pe tabloul general sunt 9 chinezoaice. Și nu au început de mult timp. Dupa victoria lui Na Li de la Australian Open, au fost 10 milioane de copii din China care au început să joace tenis. Și la noi sunt copii care vor să facă tenis după ce au văzut rezultatele Simonei Halep…, dar unde să facă tenis, când și cum? Au nevoie de antrenori, a declarat Ion Țiriac, explicând pentru gsp.ro doar o parte din problemele cu care se confruntă sectorul sportului juvenil în România.

În continuare, omul de afaceri își expune planul care poate transforma România într-o forță a tenisului mondial: „Eu am adus patru turnee în țară, dar hai să vedem dacă primarii, Guvernul le vor vrea în România. Aș vrea să fac patru centre regionale de tenis în România și voi vorbi cu domnul Boc (n.n. – primarul Emil Boc) pentru unul la Cluj”.