Evenimentul Zilei > Sport > S-a decis soarta lui Ianis Hagi. Tatăl său, mulțumit de transfer
S-a decis soarta lui Ianis Hagi. Tatăl său, mulțumit de transfer

S-a decis soarta lui Ianis Hagi. Tatăl său, mulțumit de transfer

Disputat de Glasgow Rangers și Lazio Roma, internaționalul român Ianis Hagi este aproape de a rămâne în  Scoția. Și tatăl său, Gică Hagi este de părere ca este cel mai bun transfer.

 

Jurnaliștii de la „Daily Mail” au afirmat că  „Glasgow Rangers îl cumpără definitiv pe Ianis Hagi”. Ei au aflat că antrenorul scoțienilor, Steven Gerrad și-a impus punctul de vedere în fața șefilor și a fost de acord cu această tranzacție după o discuție cu tatăl fotbalistului.

Gică Hagi a confirmat că fiul său își dorește să rămână în Scoția, dar a spus clar că există și alte oferte.

Britanicii de la „Daily Mail” spunea că nu mai este loc de întors. Deși este în criză financiară, din cauza pandemiei de COVID-19, clubul Glasgow Rangers îl cumpără pe Ianis Hagi. Scoțienii s-au hotărât să plătească 5 milioane de euro, așa cum este clauza din contractual de împrumut.

Șefii echipei nu au fost foarte convinși, dar ultimul cuvânt l-a avut antrenorul Steven Gerrard care a spus că are nevoie de internaționalul român. Fosta legendă a lui Liverpool a vorbit înainte de această decizie și cu Gică Hagi. Au convenit că ar fi un câștig pentru ambele părți să se realizeze acest transfer.

„Ianis se simte foarte bine în Scoția, iar eu sunt foarte mulțumit. În ultima perioadă s-a vorbit mult despre viitorul său… Vom vedea ce se va întâmpla, situația nu se schimbă în fiecare zi. Glasgow Rangers este un club care îl poate cumpăra, totul depinde doar de cei de acolo. El a lăsat o impresie foarte bună”, a spus Hagi. Declarația a fost acordată pentru „The Sun” și a fost preluată de italienii corrieredellosport.it.

Fostul căpitan al naționalei a fost întrebat și de varianta Lazio. Italienii sunt gata să dea 10 milioane de euro pentru Ianis Hagi, dar nu pot face nimic până nu află care sunt intențiile celor de la Glasgow. Jurnaliștii scriu că Adi Mutu, Ilie Dumitrescu și Gabi Balint au vorbit foarte frumos de internaționalul român și sunt convinși că s-ar impune la formația din Serie A.

„Să fim serioși, vorbim despre jucătorul numărul unu din România, așa că în mod sigur nu duce lipsă de oferte. S-a spus că nu a avut succes în ultima perioadă, dar nu este așa. A jucat în Champions League cu echipa Genk și a participat la meciurile României din preliminariile Campionatului European. După aceea echipa din Belgia a decis să nu mai joace acolo…

S-a transferat în Scoția unde a jucat bine și în campionat, și în Europa League. Tot ce a fost negativ nu a fost din cauza lui” a mai spus Gică Hagi, potrivit prosport.ro.