S-a aprobat bugetul militar al NATO pentru anul 2022

S-a aprobat bugetul militar al NATO pentru anul 2022 Sursa: Arhiva EVZ

Bugetul militar al NATO pe anul 2022 este de 1 miliard 560 de milioane de euro, iar bugetul civil este de 289,1 milioane de euro.

În comunicatul transmis de NATO se arată: "Aliaţii au aprobat bugetul militar şi bugetul civil al NATO pe anul 2022. Bugetul civil este de 289,1 milioane de euro, iar bugetul militar este de 1 miliard 560 de milioane de euro."

Alianţa Nord-Atlantică şi-a stabilit pachetul bugetar pe care-l va utiliza în anul 2022. Deschiderea politică care se intensifică cu fiecare zi ce trece a necesitat alocarea unui buget mai mare pentru următoarea perioadă. În comunicatul NATO se arată: "Aliaţii au adoptat bugetul civil şi militar al NATO pe anul 2022. Bugetul civil este de 289,1 milioane de euro, iar bugetul militar este de 1,56 miliarde de euro." De asemenea, în comunicat se spune că "Pe lângă bugetele civil şi militar ale NATO, Alianţa mai trebuie să finanţeze şi Programul NATO de Investiții în Securitate (NSIP). Pentru NSIP, care cuprinde construcţiile mari şi comandamentele, precum şi investiţiile în sistemele de control, penru anul 2022 a fost alocată suma de 790 de milioane de euro."

Bugetul civil al NATO va asigura fondurile pentru cheltuielile cu personalul civil şi pentru programele civile, fonduri care au crescut cu 8,9% faţă de anul 2021. S-a anunţat că această creştere a costurilor se datorează adaptării cibernetice a NATO care încă mai continuă. Iar bugetul militar cuprinde cheltuielile pentru structurile Comandamentelor NATO şi pentru programele, misiunile şi operaţiunile la nivel mondial.(IHA)

Ne puteți urmări și pe Google News