Până la urmă adevărul s-a aflat pentru că un cuplu din localitate a recunoscut că este în spatele gestului care a ținut în suspans comunitatea timp de cinci ani.

Amintim că un număr de 13 pachete a câte 2.000 de lire au fost lăsate de cuplul generos în Blackhall Colliery, Anglia, în 2014. Imediat după ce banii au început să apară, autoritățile au încercat să dea de urma celor care, credeau ele, au pierdut banii.  Abia recent toată întâmplarea a fost mediatizată, iar un cuplu, care a dorit să rămână anonim, văzând direcția în care au luat-o lucrurile, a povestit că se află în spatele acțiunii și a explicat de ce.

Cei doi soți au povestit că unul din ei are ”o conexiune specială” cu Blackhall Colliery, iar ideea de a lăsa bani în localitate a venit știind cât de săraci sunt unii din locuitorii satului. Autoritățile au confirmat că banii erau lăsați în cel mai tranzitat loc de către persoane vârstice sau de alte familii sărace. Cuplul aștepta de multe ori să vadă dacă banii erau luați. Localnicii i-au poreclit pe cei doi ”Moș Crăciunii”, în contextul în care aceștia doresc în continuare să rămână anonimi.

Sursa: Sky News