Ruşii, imbatabili pe gheaţă

Ruşii, imbatabili pe gheaţă

Rusia a învins Canada, scor 2-1, şi a câştigat Campionatul Mondial de hochei pe gheaţă din Elveţia, apărându-şi cu succes titlul cucerit, în urmă cu un an, în faţa aceluiaşi adversar.

Ruşii, care au învins, anul trecut, echipa canadiană pe teren propriu, scor 5-4, câştigând pentru prima oară după 15 ani titlul mondial, au rezistat eroic în a treia repriză şi a răpus din nou echipa "frunzei de arţar".

Portarul rus, Ilia Brizgalov a parat 37 din cele 38 de şuturi expediate pe poarta sa, în timp ce apărătorul porţii canadiene, Dwayne Roloson a avut parte de numai 17 şuturi. Jucătorul rus, Ilia Kovalciuk a fost numit cel mai bun jucător al turneului.

Canada a început mai bine partida, trecând cu bine peste o superioritate numerică a ruşilor datorită paradelor excelente ale lui Rolson, şi a preluat conducerea în minutul 5, când Spezza a marcat pe lângă Brizgalov din pasa lui Shea Weber.

Ne puteți urmări și pe Google News

Revenirea ruşilor

Rusia a egalat în timpul unei alte perioade de superioritate, Vitali Atiuşov a întors un puc către Saprikin, care a înscris în poarta canadienilor. Nord-americanii au dominat a doua parte a jocului, reuşind să trimită 16 şuturi spre poarta ruşilor, însă portarul europenilor a fost de neînvins. Cu toate acestea, Rusia a trecut în avantaj, cu cinci minute înaite de final, Radulov finalizând în forţă un un-doi rapid cu Gorovikov.

Ruşii, care au simulat, aseară, pe gheaţa de la Berna, mai ceva ca la fotbal, s-au mulţumit să îşi apere avantajul şi să folosească arma contraatacului. Canada a trecut pe lângă golul egalizator cu două minute înainte de finalul jocului, când Shane Doan, rămas liber, a ratat copilăreşte o excelentă oportunitate.

În finala mică, Suedia a învins Statele Unite ale Americii, scor 4-2, şi a cucerit medalia de bronz.