Evenimentul Zilei > International > RUSIA și SUA scot ARMELE! Mărul discordiei, Venezuela. Sute de agenți paramilitari trimiși pentru protejarea lui Maduro
RUSIA și SUA scot ARMELE! Mărul discordiei, Venezuela. Sute de agenți paramilitari trimiși pentru protejarea lui Maduro

RUSIA și SUA scot ARMELE! Mărul discordiei, Venezuela. Sute de agenți paramilitari trimiși pentru protejarea lui Maduro

Sute de agenți ruși, aparținând unor firme de securitate private, au fost trimiși pentru a-i asgura protecția președintelui Venezuelei, Nicolas Maduro, în contextul crizei politice din țara sud-americană.

Astfel, Rusia ar fi trimis în ultimele zile 400 de agenți paramilitari în Venezuela, pentru protejarea președintelui, care este contestat de Statele Unite ale Americii.

Agenții de securitate ar face parte din grupul Wagner, format din foști militari care au luptat pentru susținerea trupelor ruse în Ucraina și Siria, potrivit unor surse citate de agenția Reuters, informează Mediafax.ro.

Grupul Wagner nu a făcut niciun fel de comentariu în acest context. Totodată, ministerul rus de Apărare și ministerul Informaţiilor din Venezuela au decis să mențină tăcerea pe acest subiect. 

Rusia îl consideră pe Nicolas Maduro președinte legitim al Venezuelei, avertizând că ingerințele în Venezuela sunt „inacceptabile”.

Pe de altă parte, președintele SUA Donald Trump a recunoscut pe Juan Guaidó, liderul opoziţiei, ca fiind preşedinte interimar al Venezuelei.

Juan Guaidó s-a autoproclamat președinte interimar, contestându-l pe Nicolas Maduro, în contextul unei crize politice fără precedent în Venezuela. 

Deși Nicolas Maduro și-a început al doilea mandat de președinte, zeci de mii de persoane protestează, denunțând fraude electorale.