Evenimentul Zilei > International > Rusia sfidează SUA. Manevra lui Putin de a-i intimida pe americani. Au mutat rachetele!
Rusia sfidează SUA. Manevra lui Putin de a-i intimida pe americani. Au mutat rachetele!

Rusia sfidează SUA. Manevra lui Putin de a-i intimida pe americani. Au mutat rachetele!

Rusia a anunţat miercuri că a trimis două bombardiere Tupolev TU-160 capabile să transporte rachete nucleare în estul îndepărtat al țării.

Această mutare face parte dintr-un exerciţiu militar despre care media de stat afirmă că demonstrează capacitatea Moscovei de a instala arme nucleare „în pragul” Statelor Unite, transmite Reuters, citată de Agerpres.

Bombardierele strategice Tupolev TU-160, care în Rusia sunt cunoscute sub denumirea de Lebede albe, sunt avioane supersonice din epoca sovietică capabile să transporte până la 12 rachete cu rază scurtă de acţiune şi să zboară fără alimentare 12.000 km.

Ministerul rus al apărării a informat că avioanele au străbătut o distanţă de peste 6.000 km în peste 8 ore de la baza din vestul Rusiei şi până la Anadîr în districtul autonom Ciukotsk, de partea opusă Alaskăi. Comunicatul oficial mai informează că zborul face parte dintr-un exerciţiu tactic care va dura până la sfârşitul acestei săptămâni şi care a avut drept scop antrenarea abilităţii forţei aeriene ruse de redesfăşurare a câmpurilor aeriene operaţionale şi de exersare a realimentării în zbor.

În exerciţiu sunt implicate aproximativ 10 bombardiere TU-160 şi avioane TU-95MS şi IL-78.

Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: