Evenimentul Zilei > Social > Se DESFIINȚEAZĂ SCUTUL antirachetă de la DEVESELU? Presiunile vin direct din Rusia
Se DESFIINȚEAZĂ SCUTUL antirachetă de la DEVESELU? Presiunile vin direct din Rusia

Se DESFIINȚEAZĂ SCUTUL antirachetă de la DEVESELU? Presiunile vin direct din Rusia

Gabriel Leș, ministrul Apărării Naționale, a vorbit despre posibilitatea de a desființa scutul antirachetă de la Deveselu, declarând că „nu se pune această problemă”.

Ministrul Apărării Naţionale, Gabriel Leş, a reiterat faptul că nu se pune problema desfiinţării scutului de la Deveselu, în ciuda ameninţărilor şi provocărilor Rusiei.

„Am avut (discuţii n.r.) în cadrul NATO, a ministerialei de acum două zile. Bineînţeles că nu se pune problema desfiinţării acestui scut (de la Deveselu n.r.). Este un mod prin care Rusia provoacă mai departe, pe alocuri chiar şi ameninţă, dar nu se pune problema. Cu toată comunicarea, cu toate metodele prin care am încercat să să spunem şi să comunicăm real ceea ce există la scutul de la Deveselu, şi anume o structură defensivă, văd că modelul pe care Rusia a intrat peste tot, nu numai la noi (…) (este de n.r.) ameninţări ş.a.m.d., provocări de tot tipul”, a declarat vineri Gabriel Leş, în cadrul unei emisiuni la România TV.

Acesta a subliniat faptul că scutul este unul defensiv şi că nu se va avea în considerare retorica Rusiei privind acest subiect, scrie Cugetliber.