„Este de la sine înțeles că ne-am îmbunătățit forțele, având ăn vedere că infrastructura NATO se aproprie de țărmurile noastre. Toate eforturile noastre sunt absolut adecvate și proporționale cu cerințele reale de securitate din domeniul apărării”, a declarat ministrul adjunct de externe rus, Alexander Grushko, conform TASS.

Rusia monitorizează îndeaproape proiectele de infrastructură ale NATO din România și Bulgaria, precum și încercările țărilor NATO de a crea baze și de a transfera forțe suplimentare în zonă.

„Vom răspunde la toate acestea în conformitate cu ideile noastre despre ce trebuie făcut pentru a ne apăra interesele și securitatea”, a adăugat Grushko. „Acest lucru se va face. Nu avem nicio îndoială”.

Grushko a spus că Alianța Nord-Atlantică încearcă acum să demonizeze activitatea militară a Rusiei în Marea Neagră.

„În general nu s-a schimbat nimic”, a spus el. „Flota Mării Negre a fost acolo în ultimii 200 de ani, inclusiv perioada în care Crimeea era ucraineană. Flota încorporează navele, atât cele de suprafață, cât și submarinele, forțele marine, paza de coastră și o componentă aeriană foarte puternică. Calitatea prezenței noastre militare în Marea Neagră nu s-a schimbat în niciun fel”.

Țările NATO au convenit în aprilie un pachet de măsuri pentru intensificarea activităților de recunoaștere și amploarea exercițiilor în Marea Neagră.

 

Te-ar putea interesa și: