Rusia dezvoltă o rachetă hipersonică de top secret concepută pentru a „străpunge orice sistem modern de apărare aeriană”, potrivit presei apropiate de Kremlin.

Testele vor începe anul viitor cu arma cu numele de cod Ostrota, sau Sharpness, a raportat site-ul pro-Kremlin, Izvestia. Știrea vine la o zi după ce președintele Vladimir Putin a amenințat că va „rupe dinții” inamicilor străini.

Cea mai recentă rachetă va fi lansată cu bombardiere supersonice Tu-22M3 și bombardiere de luptă Su-34 „pentru a străpunge orice sistem modern de apărare antiaeriană”, a raportat ziarul pro-Kremlin.

Noile rachete hipersonice sunt capabile să atingă de 20 de ori viteza sunetului

„Un motor ramjet -cu combustie supersonică – a fost dezvoltat special pentru noua rachetă de mare viteză”, a raportat Izvestia. Știrile despre armă vin în timp ce Putin și-a accelerat încercarea de a depăși Occidentul ca putere militară.

Rusia a confirmat că primul din cele patru teste finale ale rachetei hipersonice Zircon (foto), care a debutat în octombrie anul trecut, va fi în iunie. Arma este o rachetă de croazieră de neoprit de 6.100 mph care urmează să intre în funcțiune anul viitor.

Rusia a confirmat că primul din cele patru teste finale ale rachetei hipersonice Zircon, care a debutat în octombrie anul trecut, va fi în iunie. Toate testele asupra rachetei Zircon, scrisă și Tsirkon, vor fi finalizate până la sfârșitul verii

Putin vede racheta ca pe o armă a sa de bază în cazul unui conflict nuclear. „Această primă lansare a rachetei Zircon de pe fregata Amiral Gorshkov este programată pentru luna iunie”, a declarat o sursă din Apărare pentru agenția de presă rusă TASS.

Putin susține că racheta  lovește „ca un meteorit”

Sursa a confirmat, de asemenea, că Flota Baltică a țării urmează să fie „mărită în mod cel mai serios” și că se așteaptă ca submarinele înarmate cu rachete Zircon de nouă epocă să fie plasate pentru a proteja noua conductă de gaz Nord Stream 2 submarină.

Nikolai Yevmenov, comandantul-șef al Marinei ruse, a declarat că Flota rusă „capătă o importanță și mai mare odată cu noile provocări și amenințări pe care le prezintă extinderea prezenței NATO în regiunea baltică”.

Ostrota și Zircon se adaugă la deja considerabilului arsenal de rachete al Rusiei. Are sistem de rachete Avangard cu un vehicul planor hipersonic despre care Putin susține că lovește „ca un meteorit” și este de neoprit de orice sistem de apărare.

Mai mult, este capabilă să atingă de 20 de ori viteza sunetului, şi să crească în afara atmosferei Pământului, apoi să lovească oriunde în lume în mai puțin de 30 de minute, scrie unilad.