Evenimentul Zilei > Actualitate > Rusia AMENINŢĂ iar România. Ar trebui reintrodus stagiul militar OBLIGATORIU?
Rusia AMENINŢĂ iar România. Ar trebui reintrodus stagiul militar OBLIGATORIU?

Rusia AMENINŢĂ iar România. Ar trebui reintrodus stagiul militar OBLIGATORIU?

Vladimir Putin e în pragul unei crize de nervi care ar putea declanşa al Treilea Război Mondial. Liderul de la Kremlin a ameninţat că toate ţările unde vor fi amplasate trupe NATO vor deveni ţinte pentru Rusia. Aceste ameninţări vin în contextul în care Statele Unite au anuţat că vor amplasa preventiv tancuri, artilerie și alte echipamente grele în România, Bulgaria, Polonia și țările baltice.

Dacă le place să fie ţinte din cauza sistemelor americane de armament, este alegerea lor”, a ameninţat Evgheni Lukianov, secretarul adjunct al Consiliului de Securitate al Rusiei. După anexarea Crimeei, forţele militare ruse s-au apropiat îngrijorător de mult de graniţele României.

CITESTE SI: Veste îngrijorătoare pentru toți tinerii între 20 si 35 ani. Armata le pregătește o nouă surpriză

În aceste condiţii, ministrul Apărării, Mircea Duşa, a cerut urgentarea aprobării Legii  rezerviştilor voluntari. Sunt voci care susţin că acesta este doar un prim pas spre reintroducerea stagiului militar obligatoriu.

CITEŞTE ŞI: NATO amplasează tancuri, blindate și mortiere în România

Legea nr. 446/2006, privind pregătirea populaţiei pentru apărare, prevede la art. 3, alineatul: la declararea mobilizării şi a stării de război sau la instituirea stării de asediu, îndeplinirea serviciului militar în calitate de militar în termen devine obligatorie pentru bărbaţii cu vârste cuprinse între 20 şi 35 de ani, ce îndeplinesc criteriile pentru a face serviciul militar.

CITEŞTE ŞI: Rusia ameninţă grav România

De altfel, în Lituania şi Letonia s-a reintrodus serviciul militar obligatoriu. În România, în 2007, serviciul militar obligatoriu s-a suspendat.

Asteptăm comentariile dumneavoastră pe această temă.