Rugbiștii din naționala Franței, acuzați de viol. Riscă până la 20 de ani de închisoare

Rugbiștii din naționala Franței, acuzați de viol. Riscă până la 20 de ani de închisoare Oscar Jegou și Hugo Auradou. Sursa foto Facebook

Argentina. Doi sportivi ai naționalei de rugby a Franței, Oscar Jegou (21 de ani) şi Hugo Auradou (20 de ani), au fost arestați, după meciul amical Argentina - Franța de sâmbătă seara, scor 13-28. O femeie a declarat că aceștia au bătut-o, violat-o și ștrangulat-o.

Acuzații de viol la naționala de rugby a Franței

„Expertiza criminalistică efectuată duminică asupra presupusei victime este compatibilă cu povestea sa. Specialiștii au confimat că femeia avea leziuni genitale și că a fost violată de cei doi rugbiști. „După transferul lor la Mendoza, cei doi jucători vor fi supuși și expertizei criminalistice”, a anunțat o sursă de rang înalt de la Parchetul Mendoza.

Oscar Jegou

Oscar Jegou. Sursa Facebook

Riscă între 8 și 20 de ani de închisoare

Oscar Jegou şi Hugo Auradou riscă între 8 și 20 de ani de închisoare. Sursa a mai spus că violul este o infracțiune foarte gravă și cei doi sportivi ar putea fi plasați în arest preventiv până la proces.

„Dacă rezultatele se potrivesc cu povestea presupusei victime, aceștia vor fi apoi acuzați de o infracțiune sexuală cu penetrare, ceea ce în limbajul comun se numește viol. Potrivit codului penal argentinian, pedeapsa variază de la opt până la douăzeci de ani”, mai precizează sursa citată.

Ne puteți urmări și pe Google News

Ce spune președintele Federației Franceze de Rugby

Florian Grill, președintele Federației Franceze de Rugby, a declarat că dacă acuzațiile sunt reale, atunci reprezintă fapte „incredibil de grave” și că cei doi jucători vor fi aspru pedepsiți. El a spus că este în contact cu autoritățile și că se gândește la victimă.

Amelie Oudea-Castera, ministrul francez al sporturilor, a spus că este înadmisbil ce s-a întâmplat și că o susține pe victimă. Aceasta a mai declarat că Florian Grill a fost corect și că nu și-a apărat sportivii: „Dacă ancheta stabilește faptele presupuse, acestea constituie o atrocitate de nespus. Suntem alături de victimă!

Oscar Jegou, unul dintre rugbiștii acuzați de viol, s-a confruntat și cu alte probleme în trecut. Sportivul a fost suspendat pentru o lună pe 21 noiembrie de către Agenția Franceză Anti-Doping după ce a fost depistat pozitiv cu cocaină, potrivit GSP.

Revista presei