Rotary Club Timișoara investește 80.000 de euro în proiecte sociale
Editura Evenimentul si Capital

Rotary Club Timișoara investește 80.000 de euro în proiecte sociale

Autor: | | 0 Comentarii | 733 Vizualizari

Rotary-enii din Timișoara au strâns bani pentru a finanța mai multe proiecte caritabile importante pentru comunitatea din vestul țării. Rotary Gala & Paul Harris Fellow Recognition, eveniment caritabil organizat de Rotary Club Timișoara la finele săptămânii trecute, a oferit mulțumiri și recunoaștere organizațiilor si persoanelor partenere implicate în comunitate și cu un înalt grad de responsabilitate socială. Mai multe proiecte sociale vor beneficia de finanțare în urma evenimentului.

Evenimentul rotarian a adunat alături 360 de participanți și 89 de parteneri, suma care va fi investită în proiecte sociale ridicându-se la 80.000 de euro.

Printre proiectele Rotary Club Timișoara care vor beneficia de suportul fondurilor adunate cu prilejul Galei Rotary se numără ”Rotary Forest – Timisoara GreenCity”. Este vorba de realizarea unei împăduriri în centura verde a Timișoarei, sub forma unui parc thematic (coordonatori: Ovidiu Ambruș și Marius Bîrlan). În cadrul proiectului ”Oamenii care vindecă zâmbete” – un număr de zece copii cu malformații ale gurii, copii fără posibilități materiale, vor fi operați în mod gratuit (coordonatori: Prof.Univ.Dr. Eugen Boia & Prof.Univ.Dr. Dan Gaiță). De asemenea, Rotary Club Timișoara va finanța ”Tabăra pentru persoane cu dizabilități intelectuale” – acțiune suport pentru persoanele cu dizabilități intelectuale (coordonator proiect: Laila Onu & Fundația Pentru Voi). Nu în ultimul rând, rotary-enii vin în sprjinul elevilor performanți cu posibilități materiale reduse din mediul rural în cadrul proiectului ”Performanța în satul bănățean” (coordonat de Daniel Marcu & Gelu Mateescu). O parte din banii strânși în cadrul galei va sprijini ”Complexul social Arhipelag” pentru persoane lipsite de adăpost (coordonator proiect: Petru Iliesu & Fundația Timișoara 89), iar în cadrul ”Proiectului Olimp” se oferă sprijin pentru crearea unei culturi a excelenței, în sprijinul elevilor performanți (coordonatori: Delia Golcea & Oltea Copaci).

”Rotary înțelege să se implice pe șase mari căi de responsabilitate în comunitate: dezvoltarea multiculturalității și a păcii, grija pentru sănătate, grija pentru apă curată și pentru mediu, grija pentru copii, mame și familii, dezvoltarea educației și a culturii, dezvoltarea economiilor și a comunităților locale”, transmite conducerea Rotary Club Timișoara.

Evenimentul Rotary Club Timișoara a fost dedicat lui Paul Harris, avocatul care a înființat Clubul Rotary în 1905, la Chicago, SUA, de unde, în 1910, clubul s-a extins în Canada, iar apoi, mai târziu, în Europa. În anul 1922, existau deja cluburi Rotary în toată lumea. Azi, Rotary International numără peste 1,2 milioane de membri: persoane din elita societății – directori și preşedinţi de companii sau de multinaționale, oameni de litere, politicieni și conducători de ziare, reviste și televiziuni.

Pagina 1 din 1Stirile zilei

Alte articole din categoria: Social

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
fanatik.ro
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
playtech.ro
unica.ro
dcnews.ro
stiridiaspora.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI

Articole salvate