Evenimentul Zilei > Sport > Romario Benzar nu renunţă la naţională: „E cea mai grea perioadă din ultimii ani”
Romario Benzar nu renunţă la naţională: „E cea mai grea perioadă din ultimii ani”

Romario Benzar nu renunţă la naţională: „E cea mai grea perioadă din ultimii ani”

Chiar dacă nu a prins garnitura de start trimisă în teren, de tehnicianul Mircea Rednic, în ultima etapă din Liga I, Romario Benzar nu renunţă la gândul de a evolua pentru reprezentativa tricoloră, în campania de calificare la Campionatul Mondial din 2022.

Fundaşul dreapta al Viitorului Constanţa speră să primească o nouă convocare din partea selecţionerului Mirel Rădoi şi să facă parte din lotul naţionalei României pentru tripla de la sfârşitul acestei luni, cu Macedonia de Nord, Germania şi Armenia.

În fiecare zi mă gândesc la naţională, dar nu depinde doar de mine. De mine ţine să evoluez bine pentru Viitorul şi să mă fac remarcat” a declarat, pe un ton optimist, jucătorul în vârstă de 28 de ani, care nu a mai intrat în planurile lui Rădoi pentru ultimele partide din 2020, din Nations League şi din barajul pentru Campionatul European, cu Islanda.

Trupa condusă de Gică Hagi este foarte aproape de a rata, pentru al doilea sezon la rând, calificarea în play-off, iar fotbalistul de 1,80 metri recunoaşte că şansele grupării dobrogene mai există doar pe hârtie.

Matematic încă mai sunt şanse, dar e foarte greu. Pentru a avea şanse reale de a ajunge în play-off, era necesar să câştigăm partida de vineri seară, cu Clinceni. Vom face însă tot ceea ce depinde de noi pentru a ne impune în meciurile următoare şi ne vom bate până la final” a explicat, vizibil dezamăgit, apărătorul lateral.

Benzar nu renunţă la naţională

După ce au obţinut, in extremis, doar un punct din duelul cu Academica Clinceni, în urma unui gol marcat în prelunguri, de nou – transferatul Juvhel Tsoumou, elevii lui Mircea Rednic s-au îndepărat la opt puncte de ultimul loc care duce în play-off.

Am avut câteva ocazii, însă trebuia să fim mult mai eficienţi în faţa porţii adverse. Trecem printr-o perioadă grea. E, cu siguranţă, cea mai dificilă perioadă din ultimii ani. E neplăcut locul pe care îl ocupă Viitorul acum, dar trebuie să muncim şi să ieşim din această situaţie” a descris Benzar momentele grele prin care trec alb – albaştrii.