Evenimentul Zilei > International > Românul care a bătut mafia a șocat justiția Italiană. Vrea la închisoare în România
Românul care a bătut mafia a șocat justiția Italiană. Vrea la închisoare în România

Românul care a bătut mafia a șocat justiția Italiană. Vrea la închisoare în România

Românul care a i-a șocat Italia are o solicitare surprinzătoare care i-a luat prin surprindere pe judecătorii italieni.

Un român care are a fost condamnat de judecătorii italieni la 19 ani și o lună de închisoare a luat o decizie radicală și a solicitat să își ispășească pedeapsă în România. Prin urmare, Curtea de Apel din Iași a admis solicitarea acestuia pe data de 16 septembrie.

În iunie 2018, Alexandru Nica, a fost condamnat de judecătorii Curții de Apel din Torino la 19 ani si o lună de închisoare, acesta fiind găsit vinovat de 12 infracțiuni: asociere într-o grupare înarmată de tip mafiot, tentativă de omor în participație cu alte persoane printre care furt în circumstanțe agravante, deținere de substanțe stupefiante în scopul de a fi comercializate, în formă continuată și în participație cu alte persoane, deținere în formă continuată de arme, instalarea de aparatură capabilă să intercepteze, împiedice și să întrerupă informații de tip informatic, violență privată în circumstanțe agravante.

Nica, în vârstă de 38 de ani, este din Iași, iar în prezent este încarcerat în închisoarea Voghera din Italia și urmează ca transferul spre România să fie realizat în scurt timp. Potrivit sentinței magistraților, Nica este cel care a solicitat transferul în România. Acesta a fost liderul unei grupări mafiote, Brigada, care acționa în Torino și Rimini.

În Torino, Brigada dădea spargeri în magazinele alimentare, iar în Rimini erau șefii unor rețele de trafic de carne vie și prostituție.

Împreună cu alte persoane, Nica a constituit o grupare de stil mafiot în care a acționat în Torino, începând cu anul 2009. Membri grupării conduse de el se ocupau, printre altele, cu trafic ilegal de stupefiante, proxenetism, falsificare carduri de credit și a modalităților de plată, retragere ilicită de sume de bani, extorcare, deținere ilicită de bunuri, controlarea activităților cluburilor de noapte din oraș, locurile în care aceștia în comercializau droguri. Într-unul dintre cluburi, oamenii legi au descoperit ascunse arme și muniții extrem de periculoase, scrie Gazeta Românească.

Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: