Evenimentul Zilei > Actualitate > Românii vor afla toate detaliile despre campania de vaccinare. Când sunt anunțate veștile
Românii vor afla toate detaliile despre campania de vaccinare. Când sunt anunțate veștile

Românii vor afla toate detaliile despre campania de vaccinare. Când sunt anunțate veștile

La Palatul Victoria se vor anunța, astăzi, toate amănuntele legate de campania de vaccinare anti-coronavirus.

După ce a fost aprobată în Consiliul Suprem de Apărare a Țării (CSAT), strategia de vaccinare împotriva coronavirusului va fi prezentată, astăzi, la Palatul Victoria, începând cu ora 16.00.

„Strategia de vaccinare împotriva SARS-CoV-2 în România va fi prezentată în cadrul unei conferințe de presă susținută mâine (vineri – n.r.), începând cu ora 16.00, la Palatul Victoria, de Valeriu Gheorghiță, președintele Comitetului Național de coordonare a activităților privind vaccinarea împotriva SARS-CoV-2 (CNCAV), Andrei Baciu, secretar de stat în Ministerul Sănătății și vicepreședinte CNCAV, și Florentina Furtunescu, Institutul Național de Sănătate Publică”, a fost anunțul făcut de reprezentanții Guvernului condus de Ludovic Orban.

A fost votată în CSAT, joi

Strategia de vaccinare a primit „undă verde”, joi, în ședința CSAT convocată de președintele Klaus Iohannis. „Avem o strategie de vaccinare anti-COVID, care va fi aprobată în zilele următoare și avem organizată o structură clară – Comitetul Național de Coordonare a activităților privind vaccinarea împotriva SARS COV 2. Au fost stabilite toate mecanismele de aprovizionare, stocare și implicarea resurselor urmare, precum și planul de acțiune, cu etape clare”, a anunțat liderul de la Cotroceni.

„Noi cu toții pornim de la premisa că vaccinarea populației în masă se va putea petrece undeva în primăvară”

Klaus Iohannis a anticipat că vaccinarea va putea fi demarată în primăvara anului viitor. Mai întâi este necesară o analiză făcută de medici asupra vaccinelor care vor fi disponibile pe piață, pentru a combate epidemia de coronavirus.

„Noi cu toții pornim de la premisa că vaccinarea populației în masă se va putea petrece undeva în primăvară, însă este clar că trebuie să așteptăm un pic pentru a avea descrierea exactă pentru fiecare vaccin pentru ca medicii să decidă cine ce vaccin primește pentru ca efectul să fie optimal”, spunea președintele Klaus Iohannis.


Anunțul așteptat de toată lumea. Când începe vaccinarea anti-COVID

Pregătiri pentru campaniile de vaccinare anti-COVID-19, în România