Evenimentul Zilei > Actualitate > Românii din Italia, subiect viral pe FB. „Declarație de dragoste pentru glia strămoșească”
Românii din Italia, subiect viral pe FB. „Declarație de dragoste pentru glia strămoșească”

Românii din Italia, subiect viral pe FB. „Declarație de dragoste pentru glia strămoșească”

Politicieni și figuri publice cunoscute au început să lanseze apeluri în favoarea românilor din diaspora care se întorc în țară din zonele lovite de coronavirusul originar din China.

Parlamentarul PMP Robert Turcescu face apel la Pilda Fiului Risipitor, din Evanghelii, pentru a atrage atenția asupra felului în care ne purtăm cu conaționalii noștri întorși din Italia.

El spune că pilda biblică „e potrivită acum, cînd la granițele României se aduna „fiii risipitori”. Sigur, ei nu sînt în situația pildei biblice, dar noi, cei care îi primim, cam sîntem…

Turcescu spune de ce a ales acea bucată din Evanghelii: „am vrut doar sa ne aducem aminte cum trebuie sa-i primim. (…) Pe oamenii cu mintea la ei, pildele acestea îi întăresc și-i fac mai buni. Că de tărie, solidaritate și omenie va fi multă nevoie în zilele ce vin”.

Fostul ministru al Apărării Mihai Fifor consideră că „simțul civic, responsabilitatea și maturitatea sunt atributele care ar trebui să ne conducă în aceste zile, când România este afectată de criza generată de coronavirus”.

„Este un act de maximă iresponsabilitate ca cei care vin din zone afectate sau din alte zone de risc, să încerce să se sustragă autorităților, să depună declarații false privind zonele de unde vin, sau să nu respecte măsurile impuse de izolare la domiciliu sau de carantină.

În acest sens, fac apel la toti cei care vin în țară, să fie conștienți de riscul în care se află și de riscul la care îi expun pe cei dragi”, mai scrie Mihai Fifor.

Și Alexandru Cumpănașu, devenit cunoscut pentru implicarea sa în lămurirea Scandalului Caracal, sare în apărarea românilor ce se întorc din Italia. „Dati-le ba dracu drumul sa intre in tara! Acum sunt deodata hoti, curve si infractori⁉️ NU MAIMUTELOR care ne conduceti! Sunt aceiasi ROMANI la care ati cersit VOTUL acum 3 luni!

„Putere si opozitie laolalta va p….i pe ei de ROMANIMAE ESTE IN MOARTE CLINICA sufocat de pile, curve si „fii partidelor”!

Buni si rai sunt tot ai nostrii Solicit partidelor parlamentare sa faciliteze venirea romanilor acasa si sa nu blocheze dreptul DIASPOREI de a se intoarce la familii!”, se încheie apelul lui Cumpănașu.

Iar Mircea Badea preia o postare a Crinei Dobre, de la PNL, pe același subiect. „Vama Nădlac e asaltată. Vin românii din diaspora acasă! Asta este cea mai mare declarație de dragoste pentru glia strămoșească și cea mai mare probă de încredere în Guvern și Președinte!”, a scris politiciana.