Naționala de rugby a României a debutat la Campionatul Mondial, miercuri seară, împotriva unui adversar tradițional: Franța.

„Stejarii” au jucat în prima jumătate de oră de la egal la egal cu finalista ediției din 2011, dar au pierdut ritmul în momentul în care Ion Paulică a văzut cartonașul galben în minutul 30 și a fost eliminat pentru 10 minute. Scorul era 3-3 și francezii au profitat la maximum, înscriind două eseuri. La pauză, naționala din Hexagon a condus cu 17- 6, iar la final scorul a fost 38- 11. „Tricolorii” au marcat un eseu, prin Valentin Ursache și au contestat o reușită a adevrsarilor, în minutul 67.Bilete, între 65 și 85 de lire sterline

50.626 de spectatori au luat loc în tribunele Stadionului Olimpic din Londra și au urmărit meciul dintre România și Franța. Arena din capitala Angliei este curată și pusă la punct în cele mai mici detalii. Se vinde bere sau vin în sticle de plastic, cu câteva lire bucata. E o ordine care te obligă la un comportament civilizat.

Românii au plătit între 65 și 85 de lire sterline ca să asiste la primul meci al naționalei lor, chiar dacă erau destul de pesimiști în privința unui deznodământ favorabil „stejarilor”.

Ne-au dominat la imnuri

Au venit să-i vadă pe ai noștri din patriotism, fără să fie neaparat pasionați de sportul cu balonul oval. „Atât timp cât francezii își încurajează echipa cântând <>, iar ai noștri nu pot avea același efect cu <>, soarta e pecetluită. Grupurile răzlețe de români au scandat <> și au sunat din vuvuzele.

Francezii sunt mai motivați”, ne-a spus Lucian Stoica, un tânăr care studiază turismul în Londra, muncind, ca să se întrețină, de patru ani, ca supervizer la un depozit. Lucian Lipotean, supraveghetor de macarale pe șantier, care a lucrat inclusiv la construcția stadionului, oferă explicații mai tehnice: „Ai noștri-s mai făcuți ca ei, dar nu fug pe teren, nu se mișcă destul”.
 

România va juca următorul meci din Grupa D, duminică, de la ora 18.45, împotriva Irlandei, pe „Wembley”.