Evenimentul Zilei > Sport > România, victorie mare la Europeanul Under 21. Tricolorii au întors spectaculos scorul în faţa Ungariei
România, victorie mare la Europeanul Under 21. Tricolorii au întors spectaculos scorul în faţa Ungariei

România, victorie mare la Europeanul Under 21. Tricolorii au întors spectaculos scorul în faţa Ungariei

România s-a impus în marele meci cu Ungaria, de la Campionatul European Under 21, cu scorul de 2 - 1 şi e la doar un singur pas de o nouă calificare miraculoasă în primele opt naţionale ale “Bătrânului Continent”.

Naţionala de tineret a României nu a încântat în disputa cu “cenuşăreasa” grupei, Ungaria, dar a reuşit să întoarcă spectaculos rezultatul, după ce a fost condusă în startul reprizei secunde. Tricolorii aşteaptă acum cu sufletul la gură deznodământul confruntării dintre Germania şi Olanda, pentru a-şi face calculele înainte de ultima partidă din grupe.

Chiar dacă au rămas cu un om mai puţin pe teren, gazdele de la Budapesta au reuşit să producă surpriza la începutul celei de-a doua reprize. Mijlocaşul Andras Csonka l-a executat frumos pe goalkeeper-ul Andrei Vlad, în minutul 56, după o pasă de calitate a lui Laszlo Deutcsh, iar Ungaria şi-a trecut în cont primul şi singurul său gol de la acest turneu final.

Tricolorii s-au trezit rapid şi au început o avanlaşă de atacuri înspre poarta maghiarilor. Darius Olaru a trecut de puţin pe lângă egalare, dar bara l-a salvat pe portarul Bese Balasz. Alexandru Măţan, noul jucător al campioanei Statelor Unite ale Americii, Columbus Crew, nu l-a mai iertat pe goalkeeper-ul maghiarilor şi l-a învins pe acesta în urma unei frumoase acţiuni pe cont propriu (’70).

Paşcanu, omul salvator

Elevii lui Adrian Mutu s-au jucat, apoi, cu ocaziile în ultimele douăzeci de minute ale întâlnirii găzduite de „Bozsik Arena” din Budapesta. Olaru a avut în vârful bocancului două şanse de a aduce România în avantaj, însă apărarea maghiarilor a rezistat eroic de fiecare dată. Salvarea primei reprezentative a venit cu doar trei minute înainte de expirarea timpului regulamentar, când fundaşul Alexandru Paşcanu a împins mingea în poartă, după o lovitură de la colţ.

Andrei Ciobanu şi compania nu au avut nici acum parte de un final liniştit, iar Ungaria a fost cât pe ce să marcheze din nou, în prelungiri. Andrei Vlad a făcut minuni între buturile tricolore şi România îşi adjudecă, până la urmă, o victorie mare, care o duce aproape de sferturile de finală ale Capionatului European.