Evenimentul Zilei > Social > România s-a MAI CUTREMURAT încă o dată în această dimineață
România s-a MAI CUTREMURAT încă o dată în această dimineață

România s-a MAI CUTREMURAT încă o dată în această dimineață

Un cutremur cu magnitudinea de 3,5 grade pe scara Richter s-a produs, joi dimineața, la ora locală 3:50, în județul Vrancea, conform datelor publicate pe site-ul Institutului Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INFP).

Seismul s-a produs la o adâncime de 140,5 kilometri. Localitățile cele mai apropiate de epicentru au fost Nereju (11 kilometri) și Focșani (46 de kilometri), iar distanța față de București a fost de 143 de kilometri.

În ultimele două zile au mai avut loc două cutremure în zona seismică Vrancea, unul în județul Vrancea cu o magnitudine de 4,1, iar celălalt în județul Buzău de 4,2 grade pe Richter.

De la începutul lunii martie, în România s-au produs opt cutremure cu magnitudini cuprinse între 2 și 4,2 grade pe scara Richter.

Cel mai mare cutremur din acest an s-a produs în data de 8 februarie în județul Buzău și a avut o magnitudine de 5 grade pe Richter. Anul trecut, în Vrancea, au avut loc două seisme cu magnitudini de 5,3 grade pe scara Richter, unul pe 24 septembrie, la ora locală 2:11, și celălalt pe 28 decembrie, la ora locală 1:20.

Cele mai mai puternice cutremure produse în România în ultimii 17 ani au fost înregistrate pe 30 și 31 mai 1990, magnitudinea acestora fiind de 6,9, respectiv 6,4 grade pe scara Richter.