Evenimentul Zilei > Social > România, pe lista neagră a 20 de state europene
România, pe lista neagră a 20 de state europene

România, pe lista neagră a 20 de state europene

Institutul Național pentru Sănătate Publică va face cunoscută astăzi noua listă de țări pentru care se impune carantina și izolarea cetățenilor proveniți din România.

În prezent, nu mai puțin de 20 state din Europa interzic accesul românilor sau le impun restricții la intrarea pe teritoriul lor. Guvernul se reuneşte, marţi, în şedinţă pentru a introduce prevederile noii legi a carantinării şi izolării în hotărârea privind prelungirea stării de alertă cu 30 de zile.

Conform primelor informații, se pare că Turcia va intra pe lista verde, astfel că românii care se duc în concediu și se întorc din această țară nu vor mai fi obligați să stea în carantină și izolare. Lista va fi publicată pe StiriDiaspora.ro imediat ce va fi făcută publică de Institutul pentru Sănătate Publică. La ultima actualizare, cea din urmă cu o săptămână,  pe listă se aflau 32 de țări membre ale Uniunii Europene și Spațiului Economic European și 12 state din afara UE pentru care nu se recomanda intrarea în izolare/carantină a persoanelor care sosesc în România.

Ultimele simptome ale molimei ucigaşe te îngrozesc pur şi simplu. Este înfiorător!

Momentan, nu există restricții la intrarea în Turcia, dar se va face un control minuțios unde un doctor va decide dacă prezentăm simptome de infectare cu coronavirus, dacă suntem infectați sau nu. La întoarcere trebuie să stăm izolați la domiciliu, aceasta fiind o recomandare, arată Antena 3.

Situația este mai gravă în ceea ce privește România pentru că în prezent, nu mai puțin de 20 state din Europa interzic accesul românilor sau impun restricții la intrarea pe teritoriul lor din cauza numărului mare de infectări. Printre acestea se numără: Austria, Bosnia și Herțegovina, Cipru, Danemarca, Estonia, Finlanda, Grecia, Irlanda, Islanda, Letonia, Lituania, Malta, Muntenegru, Norvegia, Marea Britanie, Olanda, Republica Moldova, Slovacia, Slovenia și Ungaria. Zborurile sunt permise spre 40 de țări în acest moment.

Până astăzi, 21 iulie, pe teritoriul României, au fost confirmate 39.133 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). Dintre persoanele confirmate pozitiv, 25.586 au fost externate. 24.454 de pacienți au fost declarați vindecați și 2.612 pacienți asimptomatici au fost externați la 10 zile după depistare.

Totodată, până în prezent, 1.087 de pacienți cu test pozitiv au fost externați la cerere.

ână astăzi, 2.074 persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19 au decedat.

În intervalul 20.07.2020 (10:00) – 21.07.2020 (10:00) au fost înregistrate 36 decese ( 26 bărbați și 10 femei), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele din Argeș, Bacău, Bistrița-Năsăud, Botoșani, Brașov, Buzău, Călărași, Cluj, Dâmbovița, Gorj, Hunedoara, Ialomița, Iași, Maramureș, Prahova, Suceava, Timiș, Vâlcea, Vrancea, Ilfov și Municipiul București.

Dintre acestea, 3 decese au fost înregistrate la categoria de vârstă 40-49 ani, 9 decese la categoria de vârstă 50-59 ani, 9 la categoria de vârstă 60-69 ani, 9 decese la categoria de vârstă 70-79 ani și 6 decese la persoane cu vârsta de peste 80 de ani. 35 dintre decese sunt ale unor pacienți care au prezentat comorbidități, iar pentru un pacient decedat nu au fost raportate comorbidități. De la ultima informare transmisă de Grupul de Comunicare Strategică, au fost înregistrate alte 994 noi cazuri de îmbolnăvire.

 

Publicat in categoriile: Social
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: