De fapt, ca să fim exacți, e vorba de Mafia retrocedărilor într-un singur caz, cel al pădurilor din județul Bacău,  și nu Mafia retrocedărilor tuturor pădurilor din România, ca să nu mai spunem, că nu-i vorba de Mafia retrocedărilor postdecembriste, ale căror victime au fost imobile, terenuri, străzi, șosele, heleșteie.

Din acest punct de vedere nu pot decît să împărtășesc nedumerirea lui Cosmin Gușă față de absența din Scandal a celui poreclit Drujba lui Dumnezeu: baronul UDMR  Verestoy Atilla, senator fără întrerupere din 1990 încoace.

Dacă adăugăm acestor fapte și bizareria că, deși Retrocedările postdecembriste, se constituie în cel mai mare jaf din Istoria modernă a României, stînd la originea majorității afacerilor mafiote din țară,  nu greșim presupunînd că-i vorba de Operațiune ținînd de implicarea DNA în campania electorală.

Izbucnirea Scandalului acum, în plină campanie electorală, poate avea următoarele consecințe:

1.Influenţarea campaniei electorale prin încercarea de a dovedi că Victor Ponta se delimitează de baronii corupţi ai PSD. Lucru nu prea greu de dibuit cîtă vreme  ni se dezvăluie, după o reţetă de diversiune abilă, că ancheta DNA şi-a avut izvorul într-un Raport al Corpului de control al premierului şi, mai ales, cîtă vreme ni se induce ideea unui candidat,  amant convins al Justiţiei, dar care, iată, n-a avut încotro, a trebuit să mai facă din cînd în cînd concesii baronilor din partid.

2. Prin eliminarea şobolanilor bătrîni de pe portavionul american care e  România, se lasă terenul gol pentru şobolanii tineri, precum Sebastian Ghiţă, cooperanţi cu proprietarii portavionului de la Washington, în timp ce şobolanii bătrîni, ghiftuiţi şi aroganţi, începuseră să nu mai asculte.

3. Se pregăteşte terenul şi pentru preşedintele Victor Ponta. Marea problemă a americanilor o constituie nu persoana lui Victor Ponta – pentru a parveni, premierul a semnat Pact cu creierele în cizme de la SIE, cum să nu semneze Pactul cu Stăpînii de peste Ocean? – ci PSD, care rămîne majoritar în Parlament şi în administraţia locală. Un preşedinte precum Victor Ponta ar deveni, în condiţiile noii Legi a Referendumului, victimă a şantajului venit dinspre alde Mazăre, cel care zbiară  de sub bereta de carnaval că abia aşteaptă s-ajungă la Cotroceni un preşedinte de-al Lor, de –al Penalilor din PSD. Năvala pe care o dă DNA asupra unor baroni PSD, capabili, la o adică, să-l suspende pe Victor Ponta, dacă nu le face pe plac, în doi timpi și trei mișcări, ca efect al noii Legi a Referendumului, poate fi explicată și prin ampla Operațiune strategică  de pregătire a terenului pentru Victor Ponta. Singurul partid care-i poate face probleme lui  Victor Ponta ajuns la Cotroceni e PSD.

4. Ancheta DNA făureşte un nou moment de larmă mediatică menită a împinge pe Klaus Iohannis în anonimat, în timp ce Victor Ponta rămîne mai departe în plină lumină de starletă.

Acestea au fost, după părerea mea, calculele declanşării acestui Scandal de către DNA acum, cînd mai sunt doar două săptămîni pînă la primul tur de scrutin.

Dacă am fi avut o Opoziţie de-adevăratelea şi, mai ales o presă independentă de bani şi de Putere, Scandalul Retrocedărilor de  păduri ar fi fost prilejul ideal pentru abordarea unei chestiuni complicate ivite în urma Operațiunii DNA.

Datele din dosar, dar şi investigaţiile proprii ale unor site-uri curajoase precum  RiseProject, ne arată că un moment crucial din această Afacere Mafiotă l-a constituit judecarea cererii de retrocedare de către cei doi magistraţi corupţi de la Sfîntul Gheorghe – trataţi cu blîndeţe de colegii lor de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Din Dosar se înţelege că procesul a ajuns la Sfîntul Gheorghe după ce două instituţii – judecătoria Oneşti şi Tribunalul Bacău – respinseseră cererea de retrocedare a lui Paltin Sturza, ca urmare a mişculaţiilor lui Ioan Adam. Baronul PSD avea în cei doi magistraţi complicii la Marea Afacere Mafiotă.

Prin Sentinţa dată  în 17 aprilie 2012 de cei doi judecători, 43.227 hectare de pădure au trecut din proprietatea Statului în proprietatea lui Paltin Sturza. Pe hîrtie, deoarece practic, suma obţinută din vînzarea acestor hectare de către acuzat  urma să fie împărţită de Grupul Criminal Organizat condus de Viorel Hrebenciuc şi Ilie Sârbu.

Desigur, presa a găsit un nou prilej de Breaking News -uri din Afacere, cei doi PSD-işti – Viorel Hrebenciuc şi Ioan Adam – vor fi salvaţi de majoritatea Penală din Camerea Deputaţilor, lui Ilie Sârbu nu i se va întîmpla nimic, Procesul de corupţie va lua sfîrşit, ca toate procesele din România, peste cinci, dacă nu chiar peste zece ani.

Indiferent de rezultatele anchetei declanşate de DNA, cele 43.227 de hectare sînt mai departe în proprietatea unei persoane particulare.

Seduşi de noua bombă de presă, jurnaliştii şi politicienii au pierdut din vedere lucrul cu adevărat important:

Ce se va întîmpla cu cele 43.227 de hectare.

Dar nu numai atît.

Jefuirea avuţiei naţionale prin retrocedări ilegale înlesnite de judecători corupţi e un fenomen postdecembrist.

Ca şi cele 43.227 de hectare de pădure, au intrat pe mîinile mafiei terenuri, imobile, Parcuri, heleştee, străzi.

Dat fiind că această jefuire a avuţiei naţionale s-a făcut prin hotărîri definitive date de magistraţi corupţi, cum va putea recupera statul român avuţia trecută în mîinile Mafiei?