Evenimentul Zilei > Actualitate > România, în stare de șoc. Focuri în plină stradă. Interlopii au terorizat SUA și FBI
România, în stare de șoc. Focuri în plină stradă. Interlopii au terorizat SUA și FBI

România, în stare de șoc. Focuri în plină stradă. Interlopii au terorizat SUA și FBI

Dezvăluiri tulburătoare ies la suprafață în cazul din Bârlad, unde se pare că fiul unei grefiere de la Judecătoria din oraș a fost implicat într-o reglare de conturi de tip mafiot.

Conform informațiilor obținute de vremeanoua.ro, agresorul este unul dintre pionii principali din grupul lui Cordas, care în 2015 a fost în atentia procurorilor DIICOT și a agentilor FBI. Întreg grupul a fost acuzat că a furat peste 40 de milioane din SUA și Oman.

În lumea interlopă din Bârlad se vorbeste că acesta ar fi chiar „locotenentul” lui Cordas. Conform sursei amintite, relațiile din oraș sunt mult mai vaste. Cordas ar fi “binefăcătorul” actualului șef al Poliției municipiului Vaslui, Cătălin Bejinariu, pe care l-a împrumutat cu bani (25.000 de euro).

Povestea nu se termină aici în cazul tânărului care a șocat România. Acesta i-a sunat pe politisti si le-a transmis că se predă la Parchet în cursul zilei de luni, când avocatul său va ajunge în judet. Deși IPJ Vaslui a lăsat să se înteleagã că au confiscat pistolul cu care s-a comis infractiunea., realitatea ar fi cu totul alta. Sursele precizează că polițiștii au confiscat un pistol cu bile, nu cel cu gloanțe adevărate, de 9 mm, care a și fost folosit în reglarea de conturi.

Cazul cardurilor clonate a uimit întreaga lume

Din Referatul întocmit de DIICOT, în luna aprilie 2015, când a explodat cazul privind infractiunile informatice, cu carduri clonate, în care capii retelei erau Bebe Cordas si alti bârlădeni, reiese cã unul dintre cei implicati în acest dosar este chiar suspectul cazului de vineri seara, cel care a tras cu o armă letală, pentru a împusca un alt interlop, de 27 de ani, bănuit că ar fi „sifonar” la politie!

Fiul grefierei de la Judecãtoria Bârlad apare în Referatul privind solicitarea procurorilor DIICOT de emiterea mandatelor de arestare preventivã din aprilie 2015, întocmit de DIICOT-ul central, la pagina 31.

„În ceea ce priveste activitatea infractională desfăsurată în ziua de 02.12.2013 la ATM-uri ale institutiilor bancare din România, personajul X a fost identificat dupã cum urmeaza: (…) În primul interval orar a efectuat 4 retrageri de numerar, de la un ATM situat în interiorul bãncii, în suma de cate 2,458.06 USD (echivalentul a 8.000 lei fără comision), totalizând astfel suma de 9.832,24 USD (32.000 lei). În al doilea interval orar a efectuat alte 4 retrageri de numerar, de această dată de la un ATM situat în exteriorul băncii, retrăgând aceeasi sumă ca mai sus, respectiv 9.832,24 USD (32.000 lei). Astfel, se constată faptul că în 8 minute personajul X a retras în mod fraudulos suma totală de 62.000 lei, de la două ATM-uri ale aceleiasi agentii bancare. Faptele penale săvârsite de către personajul X întrunesc elementele constitutive ale infractiunilor de constituire grup infractional organizat, spălare de bani, acces ilegal la un sistem informatic în formă continuată, detinerea de instrumente în vederea falsificării de valori, efectuarea de operatiuni financiare în mod fraudulos în formă continuată”, se scrie în referatul procurorilor DIICOT. Sunt lucruri atât de grave încât este greu de crezut că politistii de la BCCO sau cei de la Investigatii Criminale nu erau în cunostintã de cauză. Mai ales că Bebe Cordas a fost arestat preventiv în această cauză, iar lumea interlopă din Bârlad spune chiar cã fiul grefierei din Bârlad este un fel de „locotenent” al lui Cordas. Si că ar fi primit „misiunea” de a-l lichida pe bârlădeanul cu pricina, fiindcă îl suspectau că este „sifonul” Politiei. Între cei doi – suspect si victimă, ar fi avut loc chiar si o ceartă serioasă, la unul din cluburile din Bârlad, acum vreo două săptămâni, când s-a lăsat cu amenintări cu moartea împotriva „sifonarului”, amenintări care erau aproape să se concretizeze!

Perchezitii, audieri, suspect lipsă!

Masinile implicate în incidentul grav de vineri seara, în zona Confectii din Bârlad, sunt la sediul Politiei Bârlad, unde ieri a avut loc percheziționarea mașinii suspectului, în prezența familiei sale. Iar victima, în care a tras suspectul, a fost din nou audiată.

La fața locului se afla și tatăl suspectului, care a discutat cu jurnaliștii prezenți, solicitând ca aceștia să aibă răbdare să se prezinte fiul său la PT Vaslui, el fiind ascuns deocamdată, pentru a afla și varianta acestuia. Tatăl său sustine cu tărie cã fiul lui este nevinovat, că nu a tras, că este un tânăr educat, însă n-a putut să explice de ce acesta, la cei 27 de ani, nu are serviciu, nu este angajat nicăieri, în schimb are bani, masini si case si face parte din anturaje dubioase, cu Bebe Cordas si alti interlopi cu cazier greu. Tatãl suspectului a precizat că fiul său se va preda singur astăzi, cu avocatul său.