Evenimentul Zilei > Social > România, ÎN ALERTĂ. Este OFICIAL.Veste ÎNGRIJORĂTOARE de la ministrul Sănătății
România, ÎN ALERTĂ. Este OFICIAL.Veste ÎNGRIJORĂTOARE de la ministrul Sănătății

România, ÎN ALERTĂ. Este OFICIAL.Veste ÎNGRIJORĂTOARE de la ministrul Sănătății

România se află în pragul epidemiei de gripă a anunțat ministrul Sănătății, Sorina Pintea, după cel de al 19 deces înregistrat din această cauză. Măsuri fără precedent anunțate de autorități.

Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, a anunțat sâmbătă că autoritățile sunt foarte aproape să declare oficial epidemie de gripă în România.

„Avem 19 persoane decedate și suntem în pragul unei epidemii de gripă. Săptămâna tredcuta, conform definiției specialiștilor, România a avut săptămâna epidemică. Înseamnă că numărul de cazuri diagnosticat e mai mare decât numărul estimat. Dacă trei săptămâni la rând avem aceeași situație putem defini situația că epidemie. În acest moment, am dat circulară direcțiilor de sănătate publică cu măsurile care trebuie luate în cazul de acum”, a declarat ministrul Sănătății la Antena 3.

Oficialul Guvernului a menționat că numărul virozelor respiratorii este în creștere în toată Europa, nu doar în România. Pintea a indicat și măsuri pe care fiecare român le poate lua că să se ferească de gripă.

„Primul lucru este să ne imunizam. Pe urmă trebuie să luăm măsuri igienico-sanitară, să evităm aglomerațiile, să folosim batiste de unică folosință, să nu mergem în vizită la spital în această perioada. În școli, personalul didactic ar trebui să facă triajul epidemiologic, să verifice dacă un copil e răcit și părinții să nu trimită copiii la școală cu astfel de simptome”, a declarat ministrul.

Al nouăsprezecelea deces provocat de gripă, o femeie de 45 de ani, a fost înregistrat în judeţul Ialomiţa.