Analiza de piață arată impactul pe care l-ar avea oprirea Internetului pentru o oră în România. Pierderile ar fi de 7,8 milioane de dolari, iar pentru o zi întreagă, s-ar ridica la 187,9 milioane de dolari. La fel, dacă am avea o oră de cădere a unui singur serviciu social media (fie că vorbim de Facebook sau Twitter, WhatsApp, YouTube ori Instagram), țara noastră ar înregistra pierderi de 141.251 de dolari.

Prin comparație, arată orange.ro, o oră de cădere totală a Internetului ar aduce pagube de 303 milioane dolari în America, de două milioane în Bulgaria şi de 23 de milioane de dolari în Polonia.

Iar la nivel mondial, impactul global al căderii Internetului pentru o oră ar fi de 2,14 miliarde de dolari. Pentru o zi întreagă, s-ar ajunge la pierderi de 51,4 miliarde de dolari.

În termeni economici, întreruperile nu afectează doar economia formală, ci şi cea informală, în special în ţările mai puţin dezvoltate. De asemenea, pot exista daune de durată, odată cu pierderea încrederii investitorilor şi a afectării dezvoltării, ceea ce face ca estimările noastre să fie conservatoare. În ceea ce priveşte drepturile omului, aceste opriri au un impact clar asupra libertăţii de exprimare a cetăţenilor şi a dreptului la informare şi pot duce chiar la o creştere a violenţei”, spun cercetătorii Samuel Woodhams şi Simon Migliano, de la Top10VPN.

Te-ar putea interesa și: