Evenimentul Zilei > Actualitate > România, egală cu Rusia, dar îngenuncheată de bieloruși
România, egală cu Rusia, dar îngenuncheată de bieloruși

România, egală cu Rusia, dar îngenuncheată de bieloruși

„Tricolorii” au pierdut amicalul disputat, aseară, la Groznîi, scor 0-1, din cauza unor greșeli uriașe de arbitraj. „Centralul” Aleksei Kulbakov, din Belarus, n-a acordat un penalty la Florin Andone, în minutul 71, și a girat reușita incorectă a gazdelor, din minutul 90+3

România a pierdut, aseară, scor 0-1, amicalul cu Rusia, disputat la Groznîi, din cauza unei brigăzi ostile de arbitri din Belarus. Naționala s-a dus în Rusia cu nervii la pământ, după umilința trăită pe teren propriu împotriva Poloniei (scor 0-3).

Selecționerul Christoph Daum nu s-a putut baza pe Alex Chipciu, Nicușor Stanciu, Ciprian Tătărușanu, Claudiu Keșeru, Vlad Chiricheș, Cosmin Moți, Ovidiu Hoban, Andrei Ivan, Alexandru Maxim și Romario Benzar și a apelat la o formulă inedită. Neamțul a trimis în teren un prim „unsprezece” inedit: Pantilimon – Enache, Săpunaru, Grigore, Latovlevici – R. Marin, Prepeliță – Rotariu, Stancu, Grozav – Andone.

Prima repriză a fost una anostă, pentru că ambele echipe au încercat să construiască acțiuni periculoase, dar fără mari șanse de reușită.

Gazdele, purtate pe brațe de arbitri

Kokorin l-a pus la încercare pe Pantilimon, în minutul 14, iar Rotariu a trimis peste poartă, dintr-o poziție favorabilă (28). Au fost singurele faze cât de cât antrenate în primele 45 de minute ale testului de verificare. Și în a doua parte, cele două reprezentative au jucat crispat. Rușii puteau deschide scorul în minutul 65, dar Kokorin a fost blocat de Pantilimon, în situație de „unu la unu”.

O fază uluitoare s-a petrecut în minutul 71, atunci când Florin Andone a fost ținut grosolan de Semenov, în careu, dar arbitrul n-a acordat lovitură de la 11 metri.

Bilanțul lui Christoph Daum arată rău

Până la final nu s-a mai întâmplat mare lucru și meciul se îndrepta spre un rezulta de egalitate fără goluri.

Însă, în minutul 90+3, Ozdoyev a marcat dintr-o poziție flagrantă de ofsaid, girat de brigada de arbitri din Belarus, condusă de Aleksei Kulbakov.

Astfel, echipa na țio nală bifează o nouă înfrângere, iar mandatul lui Christoph Daum arată astfel: o victorie (5-0 cu Armenia), două rezultate de egalitate (1-1 cu Muntenegru și 0-0 cu Kazahstan) și două eșecuri (0-3 cu Polonia și 0-1 și cu Rusia).