România, egal cu Italia / VIDEO

România, egal cu Italia / VIDEO

România a ratat şansa să învingă campioana mondială, Italia, după un penalty ratat de Mutu în minutul 81 al meciul disputat pe stadionul Letzigrund din Zurich, contând pentru grupa C a Euro 2008. În prima repriză, italienii au atacat mai mult şi au avut mari ocazii de gol, dar România a jucat mult mai curajos decât în meciul cu Franţa. Prima şansă pentru România a avut-o Mutu, care nu l-a putut învinge pe Buffon cu un şut puternic din unghi. După ce Toni a ratat de două ori lovitura de cap, Tamaş a tras puternic de la 30 de metri şi Buffon a reuşit o intervenţie extraordinară, pentru ca numai două minute mai târziu Chivu să execute bine o lovitură liberă în minutul 20. Mingea l-a atins pe Panucci şi a ajuns în bara porţii italiene.

Italia a fost deosebit de insistentă pe final de primă repriză. Centrările în careul lui Lobonţ au venit în valuri, una dintre ele găsindu-l pe Toni, care a înscris un gol perfect valabil, anulat aiurea de arbitrul asistent.

A doua parta a început cu dominarea campioanei mondiale, dar Donadoni a fost trădat tocmai de apărare. La o fază care nu anunţa nimic, un fundaş italian a respins greşit, Mutu a speculat şi l-a învins pe Buffon cu un şut sub bară.

Bucuria noastră, însoţită de cântecul minunatei galerii româneşti de pe Letzigrund, a durat însă doar două minute, când Panucci a înscris după o centrare de pe stânga atacului italian. Piţurcă a mutat aparent defensiv, cu Nicoliţă în locul lui Petre. Mijlocaşul Stelei a avut însă două ocazii de gol şi a jucat foarte avansat, surprinzând Italia.

Ne puteți urmări și pe Google News

La poarta lui Lobonţ, Toni a găsit o pasă ideală pentru De Rossi, dar mijlocaşul Romei a fost blocat de portarul României.

A venit minutul 81. Mutu bate un penalty scos de Daniel Niculae, dar Buffon scoate cu un reflex extraordinar. Vedeta României este afectată de ratare şi pierde toate mingile, motiv pentru Piţurcă să îl introducă în locul lui Adi pe Cociş, ireproşabil pe final de meci.

Cu două puncte după două meciuri, supravieţuim în "Grupa morţii" şi aşteptăm o victorie din partea Olandei diseară, în meciul de la 21.45 cu Franţa.

VEZI FIŞIERE MULTIMEDIA PENTRU PRINCIPALELE FAZE ALE MECIULUI Final de meci la Zurich şi România termină la egalitate cu campioana mondială!

Min 90. Codrea obţine o lovitură liberă după un fault al lui De Rossi. Sunt 35 de metri de poarta lui Buffon. Trage Tamaş, dar mingea trece peste poarta lui Buffon.

Min 88. Iese Mutu, intră Cociş pentru finalul de meci.

Min 86. Mutu este afectat de penalty-ul ratat. Mai toate mingile care ajung la el sunt recuperate de italieni.

Min 81. Penalty pentru România!!!! Mutu trage, dar Buffon apără. Am ratat şansa să învingem Italia!

Min 80. Încă o ocazie pentru Bănel Nicoliţă, care încearcă un dribling la marginea careului, dar italienii resping.

Min 78. Italienii insistă cu centrările şi au ocazii de gol. Contra rezolvă cu calm o fază grea şi îi trimite cu pieptul lui Lobonţ.

Min 77. Intră Quagliarela în locul lui Del Piero.

Min 75. Toni dă o pasă cu pieptul pentru De Rossi, mijlocaşul Romei trimite cu capul spre poartă, dar Lobonţ respinge.

Min 74. Goian ia galben şi nu va juca în meciul cu Olanda.

Min 72. Acţiune prelungită de atac pentru România, mingea ajunge la Dică. Centrarea lui Dică ajunge la Nicoliţă, care încearcă voleul. Fundaşii italieni resping. Min 70. Daniel Niculae îi pune mingea pe şut lui Bănel Nicoliţă, acesta trage, dar Buffon respinge.

Min 64. Centrare bună a lui Del Piero pentru Toni, dar masivul vârf italian nu ajunge.

Min 62. Pirlo primeşte cartonaşul galben după un fault la Nicoliţă. S-a "liniştit" meciul după marcarea celor două goluri.

Min 57. Chivu primeşte galben pentru un fault la Del Piero. Iese Petre, intră Nicoliţă.

Min 55. GOL ITALIA! Panucci înscrie după un luft al lui Gabi Tamaş. Italia egalează imediat.

VEZI FIŞIERE MULTIMEDIA PENTRU GOLURI

Min 53. GOOOLLLL ROMÂNIA! Pasă în diagonală a lui Contra, mingea e deviată greşit de un fundaş italian şi Mutu profită. Şut în vinclu al vedetei României.

Min 50. Dică centrează pentru Daniel Niculae, dar mingea este puţin prea în faţă. Este bine că încercăm să construim. Min 48. Italia începe bine şi a doua repriză. Se mizează enorm pe centrările pentru Luca Toni. Min 46. A început a doua repriză. Nu s-a înscris în prima repriză, deşi ocazii au fost destule. Evz.ro vă invită să participaţi pe durata turneului la concursul "Ghiceşte cu EVZ scorul zilei!", prin care puteţi câştiga un tricou-replică al echipei de fotbal a României sau un bax de bere.

Final de primă repriză la Zurich. Joc frumos de ambele părţi. Italia a dominat şi a avut multe ocazii mari de gol. România a avut însă o bară şi două şuturi extrem de periculoase de la distanţă.

Min 45+2. Înscrie Luca Toni, dar golul său este anulat pentru ofsaid. Decizie greşită a brigăzii de arbitri!

Min 45. Fază bună a României, mingea ajunge la Contra, care trage din marginea careului. Respinge însă un fundaş italian.

Min 43. Galben pentru Mutu, după o intrare dură la Pirlo.

Min 40. Italia ne atacă nebuneşte. Toni reia spre vinclu, dar Lobonţ scoate superb. Nu reuşim să ieşim din propria jumătate.

Min 38. Codrea respinge decisiv din poarta lui Perrotta. Încă o ocazie imensă pentru Italia.

Min 32. Lovitură liberă pentru Italia de la circa 25 de metri. Trage Del Piero şi mingea trece peste poarta lui Lobonţ. Min 28. Stăm bine la şuturile de la distanţă. Raţ trage de la 30 de metri şi mingea trece la câţiva centimetri de poarta lui Buffon.

Min 27. Centrează Camoranesi pentru acelaşi Toni, care trimite cu capul puţin pe lângă poarta lui Lobonţ.

Min 25. Intră Dică în locul accidentatului Rădoi. Dică este un mijlocaş mult mai ofensiv decât Rădoi. Intrarea lui i-ar putea permite lui Mutu să mai urce puţin.

Raţ şi Rădoi s-au lovit reciproc şi Rădoi trebuie să iasă. Dică îi va lua locul.

Min 20. Bară pentru România!! Chivu execută o lovitură liberă, mingea este deviată de un fundaş italian şi mingea ajunge în bară!!

Min 18. Tamaş prinde un şut puternic şi bine plasat, dar Buffon apără din nou. Fundaşul român a tras de la peste 30 de metri!

Min 17. Toni este la capătul unei centrări trimise de Pirlo, dar trimite peste. Mingea i-a venit puţin prea sus atacantului italian.

Min 15. Pasă superbă a lui Codrea pentru Mutu, care trage puternic spre colţul lung al porţii lui Buffon. Portarul italian apără. Imensă ocazie pentru România!!

Min 12. De Rossi şi Perrotta se înţeleg perfect la mijlocul terenului. Cei doi sunt coechipieri la AS Roma. Toni scapă din marcajul lui Goian şi este aproape de a relua cu capul spre poarta lui Lobonţ.

Min 10. Ratare imensă a lui Del Piero, care trimite cu capul din cinci metri, dar Goian respinge în corner. Prima mare ocazie a meciului!!

Min 8. Lovitură liberă periculoasă pentru italieni, după un fault al lui Goian la Camoranesi. Pirlo execută, dar respinge căpitanul Cristi Chivu.

Min 5. Corner pentru Italia. Bate Pirlo şi respinge Daniel Niculae, util şi în faza defensivă.

Min 3. Suporterii români fac spectacol în tribune. Superbă atitudine a miilor de români de pe Letzigrund.

Min 1. A început meciul de la Zurich. Prima fază aparţine României, la centrarea lui Codrea pentru lovitura de cap a lui Mutu. Vârful României trimite peste.

La mijloc, Ambrosini i-a lăsat locul lui De Rossi şi Gattuso lui Perrotta, semn că italienii vor forţa poarta lui Lobonţ încă din startul partidei.

Sistemul 4-4-2, gândit de Donadoni pentru a învinge România, este întregit de cuplul de atacanţi Toni - Del Piero.

Palmaresul este net favorabil Italiei, pe care România a reuşit să o învingă o singură dată într-un joc oficial, pe 16 aprilie 1983, atunci când "tricolorii" au câştigat, pe stadionul "23 August", cu 1-0 prin golul marcat de Ladislau Boloni.

Ultime patru meciuri disputate între cele două reprezentative au consemnat victorii ale italienilor, care au înscris opt goluri şi nu au primit niciunul.

Formaţii de start:

ROMÂNIA: Lobonţ - Contra, Tamaş, Goian, Raţ - Codrea, Rădoi, Chivu - Fl. Petre, Mutu - D. Niculae

ITALIA: Buffon - Zambrotta, Panucci, Chiellini, Grosso - Pirlo, De Rossi, Perrotta, Camoranesi - Toni, Del Piero